Elon Musk, 'mavi tik'te geri adım attı

Sosyal medya devi Twitter, ABD'li milyarder Elon Musk'ın satın almasından sonra en çok tepki çeken uygulamasında geri adım attı.

Elon Musk, 'mavi tik'te geri adım attı

Twitter, Elon Musk'ın satın almasından bugüne dek belki de en çok tepki çeken uygulamasında geri adım attı.

Aylık 8 dolar olan abonelik ücretini ödemeyen hesaplardan Perşembe gününden itibaren mavi tiki kaldırmaya başlayan Twitter, bir milyonun üzerinde takipçisi bulunan tüm hesaplar için bu uygulamadan vazgeçti.

EuroNews'in haberine göre, ödeme yapmadığı için Perşembe günü mavi tiki kaldırılan Beyonce, Oprah Winfrey, Donald Trump, Cristiano Ronaldo ve Bill Gates gibi tanınmış isimler ve yazar, şarkıcı, sporcu gibi ünlülerin hesaplarına mavi tik yeniden eklendi.

Twitter'ın sahibi Elon Musk, ödeme yapmayacağını kesin bir dille vurgulayan yazar Stephen King, oyuncu Willian Shatner ve basketbol oyuncusu LeBron James'in hesap abonelik ücretlerini kendisinin yatırdığını "Rica ederim namaste" diye yazarak duyurmuştu.

Yemek eleştirmeni ve gastronomi yazarı Vedat Milor da mavi tikinin kaldırılmasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki göstermiş, "Elon Musk ve diğer tüm şımarık zenginlere her şeyin para olmadığını gösterebiliriz. Mavi tık nedeniyle etkileşim gücünü kaybetmediğimi kanıtlamak için lütfen retweet ve beğeni! Belki dünyayı değiştirmek imkansız ama kendi küçük devrimlerimizi yapabiliriz" demişti.

Milor da 'mavi tik'i geri verilen isimlerden oldu.