Elon Musk müjdeyi verdi! Tweet atarak para kazanın!

Twitter Blue ile para kazanma dönemi başlıyor. Platform, abone alan hesaplar için kullanıcılara ödeme yapacak.

Elon Musk müjdeyi verdi! Tweet atarak para kazanın!

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra baştan aşağı değişen Twitter, Blue abonelerine yeni haklar kazandırıyor. 10 bin karaktere varan tweet’ler atabilecek olan Blue kullanıcıları, ayrıca abonelik yoluyla para kazanabilecek.

Twitter Blue hesapları, abonelik üzerinden para kazanacak

Twitter Write hesabında paylaşılan son açıklamaya göre, Twitter’da para kazanma dönemi genişliyor. Artık Blue aboneleri 10 bin karaktere kadar tweet atabilecek, aynı zamanda kalın ve italik metin formatını da kullanabilecek. Ek olarak, Blue kullanıcısına abone olunması durumunda, abonelik ücreti hesap sahibiyle paylaşılacak.

Twitter Writes konuyla ilgili açıklamasında, “Yeni özelliklere erişmek için Twitter Blue’ya kaydolun ve doğrudan Twitter’da gelir elde etmek için hesabınızdaki Abonelikleri etkinleştirmeye başvurun. Uygulamak için ayarlarda Para Kazanma’ya dokunun” diye yazdı.

Platformun bu hareketi, Blue aboneleri için önceki 4000 karakterlik sınırdan önemli bir artış anlamına geliyor. Öte yandan abone olmayan standart Twitter kullanıcıları ise 280 karakterlik tweet atmaya devam edecek.

Twitter para kazanma konusunda bazı sınırlamalara sahip. Buna göre, para kazanmak isteyen Blue hesabının en az 500 takipçisi olmalı ve aboneleri son 30 gün içinde Twitter’da aktif olmalı. Kullanıcılar, en büyük hayranlarına belirli bir miktarda “bonus içerik” de sunabilecek.

Türkiye’de de sunulmaya başlanan Twitter Blue aboneliğinin aylık ücreti 150 TL olarak belirlenmiş durumda. Yıllık olarak ise istenen rakam 1.570 TL seviyesinde. (Shift Delete)