En çok kullanılan grafik tasarım programları belli oldu

Dünyada en çok kullanılan grafik tasarım programları belli oldu! Peki, listede neler var? İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

En çok kullanılan grafik tasarım programları belli oldu

Özellikle internet dünyasında grafik tasarım oldukça önemli bir yer tutmakta. İnternet üzerinden iş yapan birçok şirket tamamen grafik tasarım için özel ekipler ve uzmanları işe almakta. Sanal dünyada en ufak bir görselden tutun oyun sektörüne kadar birçok kullanıcı bu alanda uzmanlaşmak istemekte. Peki dünyada en çok kullanılan grafik tasarım programları hangisi? İşte detaylar…

Grafik tasarımcıların en çok kullandığı programlar

Shift Delete’te yer alan habere göre, listemizde sizler için dünyada en çok kullanılan 5 grafik tasarım programı “karışık” olarak yer almakta. Listemiz programların indirme sayıları ve programlar hakkında açılan forum konuları vb. içerikler dikkate alınarak hazırlandı.

1- Corel Draw

Corel Draw aslında temel olarak basit grafik tasarım işleriniz halledebileceğiniz bir uygulamadır. El ilanı, kartvizit, kurumsal kimlik ve broşür gibi matbaa ürünlerinin üretimi, baskısı ve reklam tabelaları için tasarımlar elde edilmesi amacıyla tercih edilir. Kısacası basit kurumsal kimlik çalışmaları vb. işlemler için kullanılmaktadır. Corel Draw yıllık 419 $ + KDV fiyat etiketine sahip.

2- Adobe Illusrator (Ai)

Corel Draw programlı gibi vektörel tabanlı olan Adobe Illustrator programı basit işlemleri en hızlı şekilde yapmanızı sağlar. Corel Draw gibi şablon bakımından zengin içeriğe sahip olan Adobe Illusrator özellikle freelance çalışan grafik tasarımcılar tarafından çok tercih edilmektedir. Adobe Illusrator’a ayda 132,16 TL karşılığında abone olabilirsiniz.

3- Adobe InDesign

Özellikle işiniz bir değil birden fazla sayfa ile ilgiliyse InDesign tam size göre. Adobe InDesign diğer uygulamalara göre kullanıcısına daha fazla alan açıyor. Bu sayede kullanıcı yaptığı tasarımın en ince detayına kadar değişiklik yapabiliyor. Ayrıca çok sayfalı tasarımlarla ilgilenenler için -dergi, gazeteü kitap vb.- birçok kolaylığa sahip. Adobe InDesign’a ayda 132,16 TL karşılığında abone olarak kullanabilirsiniz.

4- Adobe Photoshop (Ps)

Belki de listemizin herkes tarafından bilinen programı Adobe Photoshop’tur. Sektöre yön veren Adobe Photoshop genel olarak tüm tasarımcı kitlelerine hitap edebilmektedir. InDesign, Illusrator gibi programlara ayrılan Photoshop, hem direkt konu odaklı hem de serbest çalışmayı bu sayede mümkün hale getirdi. Adobe Photoshop’a ayda 132,16 TL karşılığında abone olabilirsiniz.

5- 3DS Max

Fotoğraf üzerindeki tasarımların ardından sıra 3 boyutlu tasarımlara geliyor. Burada bizi 3DS Max programı karşılıyor. En çok kullanılan 3 boyutlu tasarım programları arasında olan 3DS Max otomobil vb. araçlar tasarlamak isteyen tasarımcılar tarafından oldukça fazla kullanılmaktadır. Program bu özelliği sayesinde hem endüstriye hem de grafik tasarım piyasasına hitap edebilmekte. Yıllık 3DS Max abonelik ücreti 36 bin 92 TL , aylık 3ds Max abonelik ücreti ise 4 bin 568 TL olarak belirlenmiş durumda.