Eşini silahlı saldırıda kaybeden Ece Erken'in kaçış planı ortaya çıktı

Eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesi sonrası zor günler geçiren sunucu Ece Erken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kaçış planını duyurdu.

Eşini silahlı saldırıda kaybeden Ece Erken'in kaçış planı ortaya çıktı

Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, geçtiğimiz Ocak ayında İstanbul Yeşilköy'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, olayla ilişkisi olduğu belirlenen kişiler yakalanarak tutuklanmıştı.

Ünlü sunucu Ece Erken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla zor günleri atlatabilmek için yeni bir kitaba başladığını söyledi.

"Çıkış yolu bulamadığında..."

Stefano D'Anna'nın 'Tanrılar Okulu' adlı kitabını okumaya başlayan Erken, "Bu kitap, bir harita ve bir kaçış planıdır. Hayat, tıpkı bana yaptığı gibi seni de bir mengenede soluğun kesilinceye kadar sıktığında, seni içinden çıkamayacağın hayal kırıklıklarına uğrattığında ve hiçbir çıkış yolu bulamadığında... İşte ancak o zaman, bu kitap bir anda eline geçecek ve seni bulacaktır." cümlelerinin altını çizdi.

Eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ani vefatı sonrası büyük üzüntü yaşayan Ece Erken, bu kitap sayesinde az da olsa toparlanabileceğinin müjdesini verdi.

Eşini silahlı saldırıda kaybeden Ece Erken'in kaçış planı ortaya çıktı

Olayın geçmişi

Sunucu Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak'ta İstanbul Yeşilköy'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce olaya karışan şüphelilerin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda, olayın failleri olan Kadir Yasak ve Ali Yasak da aralarında bulunduğu 11 şüpheli 29 Ocak'ta yakalandı. Devam eden soruşturmada, şüphelilere yardım ve yataklık yaparak kaçmalarına imkan sağlayan 6 kişi daha yakalandı.

Kadir Yasak'ın emniyet ifadesinde, restorana Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu öldürmek için gitmediğini, iki tarafın da aracı olduğu 65 bin liralık bir borç konusu olduğunu söylediği öne sürüldü. Yasak kardeşlerin “İçeriye girdik; aracı olduğumuz konuyla ilgili konuşmak istediğimizi söyledik. Bize ‘Beş dakika bekleyin' dedi. Zaten 5 dakika konuşacaktık. Bu tavrından ötürü öfkelendik. Yanımıza gelince de tartışma yaşandı” dedikleri öğrenildi.

"Öldürme kastım yoktu"

Cinayet silahını kullandığı iddia edilen ve 7 el ateş eden Kadir Yasak'ın “Konuşma sırasında hakaret ve küfürleşme yaşandı. Kendimi kaybettim. Bacağına ateş ettim. Öldürme kastım yoktu” dediği öne sürüldü.