Esra Ezmeci'den olay cinsellik itirafı! 'Bir kadın kendini…'

Ünlü psikolog ve yazar Esra Ezmeci, ünlülerin marka danışmanı Selim Akar'ın YouTube kanalında yayınladığı 'Selim Akar Sorarsa' adlı internet programının konuğu oldu.

Esra Ezmeci'den olay cinsellik itirafı! 'Bir kadın kendini…'

Selim Akar Sorarsa’da bu sefer kendi hakkında merak edilen soruları yanıtladı. 

Esra Ezmeci (E.E) = Yani ben masum erkek seviyorum. Artık erkekler o kadar masum değil ki yani günümüzde. Yani çok az masum erkek kaldı. Ben o masumiyetini kaybetmemiş duygusallığını kaybetmemiş ve bir şekilde iyi niyetli, romantik erkek seviyorum. Ben daha duygusal ilişki yaşayabileceğim bir erkekle birlikte olabilirim. Ben de çok zor bir kadınım. Benle de herkes birlikte olmak istemez.

Selim Akar (S.A.) = şöyle bir şey size göre masum erkek nasıl olması gerekir?

E.E = Bir kere bana vout diye yanaşmayacak yani böyle bir çekinecek. Bana söyleyeceği sözlerden çekinecek, utanacak. Bir kere bir erkek benimle konuşurken heyecanlandığını görsem o bana mesela masumiyet gibi gelir.

S.A = ilk buluşmada hadi eve gidelim dedi. Ne dersin? Mmesela ilk buluşmada çiçek getirdi. Bir romantik bir romantik her şey çok güzel. Dedi ki buradan eve gidebilir miyiz?

E.E =Ben her şeyden önce sohbet etmek isterim. Yok neden gideceğiz canım? Gerek yok bu kadar sohbetimiz yeterli oldu.

S.A = ilk buluştuğun biriyle ilk date günü evine kahve içmeye gitmişliğin olmuş mudur? Veya bunu tavsiye eder misin? Tavsiye etmezsen de neden?

E.E=asla tavsiye etmem, asla gitmem. Çünkü o kahve bildiğimiz kahve olmaktan çıkar ve orda bütün hani diyorum ya masum olmalı bir şeyleri elde etmenin heyecanı kaybolmamalı. Olmaz çünkü bir kere hiçbir kadın kendini çok çabuk bir adama teslim etmemeli hiçbir anlamda. Sen nerden güvendin de daha onun evine gidiyorsun? Ne münasebet yani!

S.A= Organ mafyası çıkarmış...

E.E= Yani her şey olabilir. Nasıl gidersin gitmeyeceksin! Ne güzel, daha önce sohbet edeceksin birbirini tanıyacaksın. Ya o adam dışarda olursa senin elini tutmak için bile bir çekinir ama ev ortamına gittikten sonra çok daha rahat yakınlaşabilir, sana rahat dokunabilir. Değil yani, ben bir kadının bir pırlanta olduğunu düşünüyorum. O vücudun, bedenin, hayatındaki een kıymetli şey. Onu hiçbir şeyle böyle tekrar yapamazsın, inşa edemezsin. Bu kadar kıymetli bir şeye, gelip de daha merhaba nasılsın, sarılamaz, dokunamaz sana.

S.A=kadınla bir erkeğin eşit olduğunu düşünüyor musun cinsellik konusunda?

E.E=eşitiz ama farklılıklarımız var. Şöyle bir erkek genellikle ama, böyle olan kadınlarda var bu arada hemen ilk gün daha yakınlaşma yaşamak isteyen, ona göre ilişkisine bakacak olan kadınlarda var ama daha az. Kadınların beyin yapısı daha romantik, duygusal, önemsendiğini ve değerli hissettirildiğini bildikçe cinsel dürtüleri artıyor. Kadın böyle. Adam beni önemsiyor, ondan hoşlanmaya başladım, çiçek aldı, jest yaptı, beni sevdiğini söyledi, yükselmeye başlıyorum.

S.A=çok güzel kadınsın. Baktım seninle ilgili bir sürü yorum var. Biri çok güzel buluyor seni bir diyor ki evet çok güzel ama bir psikoloğun bu kadar güzel olmasını abartılı bulanlar var.  Türkiye’de psikolog olmanın fiziksel bir görüntüsü olması mı? Bir psikolog bu kadar güzel olmalı mı? Bu kadar güzel olmalı mı?

E.E= insanların kafasında bir algı var. Bir bilim insanı ya işte gözlüklü yaşlı, belli yaşını başını almış, daha farklı kıyafetler içinde ya da çok kendini bilime adadığı için çok bakımına dikkat etmeyen kişilerin olacağı gibi bir yargı var. Güzellik kavramı birazcık aptallıkla özleştiriliyor. Zeki insan ya da kendini başarıya adamış insan bakımlı güzel olamaz ya da bakımlı güzelse çok akıllı olamaz gibi. Eşleştirmeler yapıyorlar insanlar beyinlerinde, çünkü sen her şeye sahip olamazsın. Bir insan hem güzel olup hem zeki olup hem başarılı olamaz. Burada bir haksızlık var.

Burada bir şeyi eksik olmalı ki eğer her şeyi tam olursa ben kendimi iyi hissetmem, senin niye her şeyin tam benim değil?’ Oluyor aslında. Ve o kalıp yargılar insanı bir nevi de hem hep bildiklerine götürüyor hem de iyi hissettiriyor. Bir insan hem güzel hem başarılıysa neresinden vuracaksın onu? Nasıl sen kendini iyi hissedeceksin? Birazcık öyle bir durumda var. Burada şöyle bir dezavantaj yaşıyorum. Güzelliğin avantaj olduğu taraflarda var çünkü insanlar, bebekler bile bir sürü insan getirin, güzel surat gördükleri zaman o kişiye gitmek isterler. Daha bebek, güzel mi şey mi ona bakar gülümserler çünkü güzel olan insanı insanlar daha çok dinlemek isterler, sesini daha çok duymak ister. Oradaki görsel bir çekicilik de var çünkü sözel çekicilik kadar.

S.A=Bir hastan geldiğinde ona göre mi giyiniyorsun?

E.E=Yani ben mesela zaten hep çok uzun elbiseler giyerim, düz giyerim. Kıyafetlerim benim çok sadedir seans sıralarında ama normalde tabi ki de süslü bir insanım. Bu benim çocukluktan beri getirdiğim şey. Bakım kremleri ve güzellikle ilgili şeylere meraklıyımdır, bakımımı yaptırırım. Bu da benim meraklı olduğum alan. Bu ikisini beraber götürüyor olmak bazen insanların kalıplarına uymayan bir şey.

S.A=Hem donanımlı olmak hem güzel olmak hem de verdiğin bilgiler doğrultusunda akılcı olmak, bunların hepsini topladığımızda Esra Ezmeci bir ilk olabilir mi?

E.E=Yani bence ilk sayılırım neden sayılırım? Bunu söylerken şimdi mütevazi de olmam lazım. Bu kadar çok takipçisi olan, bu kadar çok insana ulaşmış, hem görsel hem bilgisi olarak iyi, ilklerden ya da öncülerden olabilirim diye düşünüyorum Türkiye’de.

S.A=Size Haydar Dümen denmesi hoşunuza gidiyor mu?

E.E=Hoşuma gidiyor değil ama insanlar bunu çok pozitif anlamda söylemiyorlar. Çünkü cinsellik konuşmak hala ayıplanan bir şey ama dişi Haydar Dümen olacaksam gurur duyulacak bir şey bana   göre. Çünkü çok etkili bir psikiyatrist tıp okumuş bir insan. Cinsellik konusunda da çok başarılı yöntemleri olmuş, saygı duyulması gerek bir kişi o yüzden gurur duyarım.