FBI Direktörü Christopher Wray, korona virüsün çıkış sebebini açıkladı! 'Değerlendirmemize göre…'

ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, medayaya, değerlendirmelerinin Kovid-19 pandemisinin muhtemelen Çin'in Vuhan kentindeki laboratuvarda meydana gelen bir olaydan kaynaklandığı yönünde olduğunu söyledi. FBI, sosyal medyada 'Büro'nun değerlendirmesinin bu yönde olduğu Wray tarafından doğrulandı' paylaşımını yaptı.

FBI Direktörü Christopher Wray, korona virüsün çıkış sebebini açıkladı! 'Değerlendirmemize göre…'

Joe Biden yönetimi, Çin 'casus' balonu krizinin elinde patlamasının ardından Çin'in Rusya'ya silah vereceği iddialarına Pekin'den Ukrayna barış planı cevabını almasının ardından Kovid defterlerini yeniden açtı.

Fox News'a konuşan Christopher Wray, başında olduğu FBI'ın Kovid-19 pandemisinin büyük olasılıkla Çin'in Vuhan kentindeki laboratuvarda meydana gelen bir olaydan kaynaklandığına inandığını söyledi.

Wray, "FBI, bir süredir pandeminin kökenini büyük olasılıkla Vuhan'daki potansiyel bir laboratuvar olayı olarak değerlendiriyor" dedi.

Öncesinde ulusal biyoaraştırma laboratuvarlarından oluşan bir ağ yürüten 'ABD Enerji Bakanlığı'nın pandeminin en olası nedeninin Çin laboratuvarından sızıntı olarak belirlediğine' dair haberler çıktı.

Ardından ABD medyası, 'Enerji Bakanlığı'nın, pandeminin Vuhan'daki laboratuvardaki bir test tüpünden çıktığı iddiaları konusunda FBI'a katıldığını' yazdı.

Ancak Amerikan istihbarat topluluğundaki kurumların çoğu, koronavirüsün dünyada doğal olarak ortaya çıktığı görüşünde. Kısa süre önce Beyaz Saray'dan 'ABD istihbarat topluluğunun koronavirüsün kökenleri konusunda fikir birliğine varmadığı' açıklaması geldi. Başkan Joe Biden, ABD istihbarat topluluğuna, Kongre'ye bu konuda ilave değerlendirme sunmaya devam etme talimatını verdi.

Pekin'i Washington'ın pandeminin nedenlerini araştırma çabalarını durdurmaya çalışmakla da suçlayan FBI Direktörü, "Çin hükümeti... buradaki işi, bizim yaptığımız işi, hükümetimizin ve yakın yabancı ortaklarımızın yaptığı işi engellemek ve karartmak için elinden geleni ardına koymuyor. Ve bu herkes için talihsiz bir durum" dedi.

Pandeminin kaynağının Çin'in biyolojik araştırma programının salgı olabileceği yönündeki iddialara defalarca sert tepki göstermiş Pekin, son iddiayı Pekin'e karşı karalama kampanyası olarak niteleyerek kesin dille yalanladı.

2021 tarihli ABD istihbarat raporu, korona virüsün Wuhan'da ilk dolaşıma girme tarihinin en geç Kasım 2019 olduğu sonucuna varmıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüsü Mart 2020'de pandemi ilan etmişti.