Fenerbahçe, 2 kez öne geçtiği maçta İstanbulspor'a takıldı

Fenerbahçe 2 kez öne geçtiği maçta İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı. Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada fırsatı kaçıran sarı lacivertliler 90+6'da yediği golle büyük bir şoka girdi.

Fenerbahçe, 2 kez öne geçtiği maçta İstanbulspor'a takıldı

Süper Lig’in 31. haftasında Fenerbahçe sahasında ağırladığı İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı.

Lider Galatasaray’ın Karagümrük ile 3-3 berabere kalmasının ardından zirveye yaklaşma fırsatı yakalayan Kanarya seyircisi önünde aynı skorla puan kaybetti.

Ligde kalma savaşı veren İstanbulspor önünde 2 farklı öne geçen ardından arka arkaya yediği 2 golle şoka giren sarı lacivertliler, yeniden üstünlük kurdu ancak uzatmada yediği golle 2 puan kaybetti.

9 dakikalık uzatma bölümüne 3-2 üstünlük ile giren Fenerbahçe, 90+6’da Eze’nin golüyle yıkıldı. Ligde son 3 maçını geriden gelerek kazanan Fenerbahçe 2 kez öne geçmesine rağmen İstanbulspor karşısında 3 puanı alamadı.

Arda Güler perdeyi açtı

Maça oldukça etkili başlayan Fenerbahçe gol perdesini genç yıldız Arda Güler açtı. 25. dakikada sahneye çıkan Arda Güler takımını 1-0 öne geçirdi. Emre Mor’un ceza sahası sol çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutunda kaleci Alp Arda’nın çeldi. Dönen topu iyi takip eden Arda Güler’in altıpastan yaptığı vuruşta sol yan direğe çarpan top ağlarla buluştu.

Farkı 2’ye çıkaran müthiş gol

İlk yarıda soyunma odasına bu tek golle giren Fenerbahçe, ikinci yarının hemen başında Arda ile farkı 2’ye çıkardı. 51. dakikada Mert Hakan Yandaş’ın sol kanattan gönderdiği pasta topla buluşan Arda Güler sol çaprazdan yaptığı muhteşem vuruşla topu Alp Arda’nın uzanamayacağı köşeye gönderip ağları havalandırdı.

VAR incelemesi ile penaltı kararı

Kadıköy’de dakikalar 53’ü gösterirken İstanbulspor penaltı kazandı. Emeka Eze’nin ceza sahası sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda topun Ferdi Kadıoğlu’nun eline çarpması nedeniyle VAR incelemesinde penalltı kararı çıktı.

İncelemenin ardından hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi. İstanbulspor Valon Ethemi’nin penaltıdan attığı gol ile farkı bire indirdi. Valon Ethemi sol köşeye yerden vuruşunda topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

Ethemi maça denge getirdi

66’da bir kez daha sahneye çıkan Ethemi maça denge getirdi. İstanbulspor kontra atağında Eduart Rroca’nın ters kanada gönderdiği uzun pasında topla buluşan Valon Ethemi ceza sahası sol çaprazdan yaptığı vuruşta Samet Akaydin’dan seken top havalandı ve kaleci İrfan Can Eğribayat’ı geçen top ağlarla buluştu.

71’de Fenerbahçe Joao Pedro’nun attığı gol ile İstanbulspor karşısında 3-2 öne geçti. Savunmadan gönderilen uzun pasta topla buluşan Enner Valencia ceza sahası sol çizgisinde Mehmet Yeşil’den şık bir biçimde sıyrıldıktan sonra arka direğe doğru gönderdiği yerden ortasında Joao Pedro’ya sadece dokunmak kaldı ve Fenerbahçe yeniden öne geçti.

Eze’nin golü yıktı

9 dakikalık uzatmanın çıktığı maçta Enka Eze 90+6’da attığı kafa golüyle Fenerbahçe’yi adeta yıktı. Bir kez daha maça dengeyi getiren İstanbulspor Kadıköy’de 1 puanı almayı başardı.

Fenerbahçe, Galatasaray’ın da puan kaybettiği haftada puanını 64 yaptı.

Fenerbahçe gelecek hafta Sivasspor deplasmanına gidecek, Galatasaray ise Beşiktaş derbisine çıkacak. İstanbulspor ise ligde kalma savaşında Giresunspor ile hayati bir maça çıkacak.