Fenerbahçe, Kayserispor'u eleyerek Türkiye Kupası'nda son yarı finalist oldu

Sahasında Kayserispor'u mağlup eden Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselen son takım oldu. Rakibi karşısında faklı bir galibiyete imza atan Fenerbahçe tribünlerinde yapılan protestolar, karşılaşmaya damga vurdu.

Fenerbahçe, Kayserispor'u eleyerek Türkiye Kupası'nda son yarı finalist oldu

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda Yukatel Kayserispor’u konuk etti. Karşılaşmayı 4-1 gibi farklı bir skorla kazanan Fenerbahçe, hem derbi mağlubiyeti sonrası moral buldu, hem de Türkiye Kupası’ndaki son yarı finalist olmayı başardı.

Fenerbahçe’ye turu getiren golleri 8 ve 42. dakikalarda Emre Mor, 59. dakikada Serdar Dursun ve 90. dakikada Arda Güler kaydetti. Kayserispor’un tek golü 18. dakikada Dimitrios Kolovetsios’tan geldi.

Fenerbahçe yarı finalde, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ligden çekilen Gaziantep Futbol Kulübü ile eşleşmesinde hükmen galip sayılarak yarı finale çıkan Demir Grup Sivasspor ile eşleşti.

Yarı final birinci maçları 2, 3 veya 4 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Rövanş maçları ve final müsabakasına ilişkin tarihler ise daha sonra ilan edilecek.

Protestolar damga vurdu

Fenerbahçe tribünleri, maç boyunca ve sonrasında yönetimi protesto etti. “Yönetim istifa” tezahüratlarında bulunan sarı-lacivertli taraftarlar, oyuna sonradan giren Willian Arao ve İrfan Can Kahveci’yi de ıslıkladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, karşılamanın ardından protestoların hedefindeki İrfan Can Kahveci’yi teselli etmeye çalıştı.

Jorge Jesus kulübede

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasındaki Corendon Alanyaspor maçında kırmızı kart gören Jorge Jesus, bir maçlık cezasının sona ermesi nedeniyle Kayserispor maçında yedek kulübesindeki yerini aldı.

Sarı-lacivertlilerin Makedon oyuncusu Ezgjan Alioski ile Emre Mor, sarı-lacivertli formayla son olarak Gaziantep FK maçında ilk 11’de yer almıştı. İki futbolcu 81 gün sonra ilk 11’de oynadı.

Son olarak UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Austria Wien mücadelesinde ilk 11’de görev alan Serdar Dursun ise 224 gün sonra kadroda kendine yer buldu.

Uzun bir sakatlık dönemi yaşadıktan sonra iyileşen Nazım Sangare ise yedekler arasında yer aldı.