Fenerbahçe, Konyaspor'u 4-0 mağlup etti

Fenerbahçe, erteleme maçında sahasında konuk ettiği Konyaspor'u farklı mağlup ederek lider Galatasaray ile puan farkını 6'ya indirdi. Galibiyet hasretini dindiremeyen Konyaspor'da Mame Diouf gördüğü kırmızı kartla takımını on kişi bıraktı. Karşılaşmada hükümet protesto edildi.

Fenerbahçe, Konyaspor'u 4-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig’in 23. hafta erteleme maçında Fenerbahçe, sahasında Arabam.com Konyaspor’u konuk etti. Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 4-0 kazandı.

Fenerbahçe’yi galibiyete taşıyan golleri biri penaltıdan olmak üzere ikisini Enner Valencia, Joshua King ve Attila Szalai kaydetti. Konyaspor’da Mame Diouf, 22. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Bu galibiyetle puanını 48’e yükselten Fenerbahçe, lider Galatasaray ile puan farkını 6’ya düşürdü. Ligde galibiyet hasreti 8 maça çıkan, üst üste 5. maçından da mağlubiyetle ayrılan Konyaspor ise 27 puanda kaldı.

Fenerbahçe ile Konyaspor arasında oynanan maça protesto tezahüratları damga vurdu. Fenerbahçeli taraftarlar maç öncesinde ve sırasında “Hükümet istifa” tezahüratlarında bulundu.

İlk gol penaltıdan geldi

Fenerbahçe, 12. dakikada penaltıdan bulduğu golle öne geçti. Lincoln Henrique’nin sol çizgiden topu ceza sahasına çevirdiği topta Endri Cekici’nin eline çarpan top sonrası Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Enner Valencia’nın sol köşeye yaptığı plase vuruşta kaleci Erhan Erentürk’ün müdahalesine rağmen önce sağ yan direğe sonra sol yan direğe çarpıp çizgiyi geçti.

Kırmızı kart çıktı

Konyaspor 22. dakikada 10 kişi kaldı. Hava topu mücadelesinde Mame Diouf kafa vuruşunu yaparken Willian Arao’nun yüzüne dirseği ile yaptığı müdahaleden dolayı Halil Umut Meler tarafından gösterilen ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Valencia yine sahnede

Fenerbahçe 45+6. dakikada Enner Valencia’nın attığı gol ile farkı ikiye çıkardı. Sağ kanatta Ferdi Kadıoğlu’nun ara pasında topla buluşan Diego Rossi ceza sahasına girer girmez yaptığı ortasında arka direkte Enner Valencia sağ ayağıyla akrobatik bir dokunuşla topu ağlara gönderdi.

King farkı açtı

Fenerbahçe 61. dakikada Joshua King’in golü ile farkı üçe çıkardı. Diego Rossi’nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza sahası dışında önünde bulan Lincoln Henrique’nin sol ayağıyla yaptığı yerden vuruşta Joshua King’in müdahalesi ile top yön değiştirince kaleci Erhan Erentürk ters ayakta yakalandı ve top ağlarla buluştu.

Szalai skoru belirledi

Fenerbahçe Attila Szalai’nin attığı gol ile 79. dakikada farkı 4’e çıkardı. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Miguel Crespo’nun ceza alanına gönderdiği ortasında Attila Szalai arka direğe doğru koşu yapan Enner Valencia’ya kafa vuruşu ile indirmek istediği top kaleye doğru yönelip ağlara gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 4-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile sona erdi.

Jesus cezalı

Fenerbahçe’de Konyaspor maçında teknik direktör Jorge Jesus, kulübedeki yerini alamadı.

Portekizli teknik adam, tartışmalı anların yaşandığı Adana Demirspor maçında bitiş düdüğünün ardından hakem Ali Palabıyık ile diyaloğu sonrasında kırmızı kartla cezalandırılmıştı.

Fenerbahçe’de takımın başında yedek kulübesinde yardımcı antrenör Joao de Deus görev yaptı.

Fenerbahçe’de beş eksik

Fenerbahçe, Konyaspor karşısında 5 oyuncusundan yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerde sarı kart cezalısı Michy Batshuayi’nin yanı sıra son antrenmanda hafif sakatlık yaşayan Luan Peres, kadroda yer almadı. Ezgjan Alioski, İsmail Yüksek ve Joao Pedro ise teknik heyet kararıyla kadroda bulunmadı.

Konyaspor’da üç futbolcu forma giyemedi

Süper Lig’de 23. haftadan ertelenen maçta Fenerbahçe ile karşılaşan Konyaspor’da üç futbolcu, bu mücadelede forma giyemedi.

Konyaspor’un sosyal medya hesabından açıklamalarına yer verilen kulüp doktoru Gökhan Özhan, kaleci İbrahim Sehic ile hücum oyuncuları Muhammet Demir ve Uche Ikpeazu’nun sakatlıklarının devam etmesi nedeniyle Fenerbahçe maçı kadrosunda yer almadığını kaydetti.

Tedavi ve bireysel antrenmanları devam eden futbolcuların gelecek hafta takımla çalışmaya başlamalarının planlandığı aktarıldı.