Fenerbahçe, Rennes ile 2-2 berabere kaldı

UEFA Avrupa Ligi B Grubu ikinci maçında Rennes'e konuk olan Fenerbahçe, grubun en zor deplasmanında 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi. İrfan Can'ın müthiş füzesiyle ateşlenen Fenerbahçe, 90+3'te geri döndü.

Fenerbahçe, Rennes ile 2-2 berabere kaldı

Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, B Grubu ikinci maçında Rennes ile karşı karşıya geldi. Rennes’in 2-0 öne geçtiği maçta Fenerbahçe beraberliği 90+3’te yakaladı ve sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı.

İlk yarıda Fenerbahçe’nin etkili oyunu karşısında varlık gösteremeyen Rennes, İrfan Can Kahveci’nin attığı gol ofsayt nedeniyle ‘VAR’ kararıyla iptal edilince nefes aldı. İkinci yarıya etkili başlayan Fransız ekibi, 52’de Martin Terrier ve 54’te Lovro Majer’in attığı gollerle 2-0 öne geçti. Dakika 60’ta İrfan Can Kahveci müthiş füzeyle Fenerbahçe’yi yeniden maça ortak etti.

Maçın 83. dakikasında İrfan Can’ın suratına vuran Hamari Traore ‘VAR’ kararıyla kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda baskısını iyice artıran Fenerbahçe, 90+3’te kazanılan penaltı vuruşunu Enner Valencia ile gole çevirdi ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe 4 puanla ikinci sırada yer alırken, aynı puandaki Rennes ise averajla liderlik koltuğuna oturdu.

İrfan attı ama ‘VAR’a takıldı

Maça etkili başlayan Fenerbahçe, 25. dakikada ağları sarstı ama ‘VAR’a takıldı. Sol kanattan kullanılan taç atışından sonra sol çaprazda topla buluşan Lincoln Henrique yerden vuruşunu yaptı.

Michy Batshuayi’den seken topu İrfan Can Kahveci tamamlayarak filelere gönderdi, ancak VAR incelemesinden sonra İrfan Can Kahveci’nin pozisyonunun ofsayt olduğu işaret edildi ve gol iptal edildi.