Galatasaray, Başakşehir'i 6 dakikada devirdi: 2-0

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışının ortaklarından olan Galatasaray, Başakşehir'e karşı ilk yarıda bulduğu gollerle galip geldi. Galatasaray hem yenilmezlik serisini sürdürdü hem de maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

Galatasaray, Başakşehir'i 6 dakikada devirdi: 2-0

Galatasaray, Başakşehir'i 2-0'lık skorla geçerek Süper Lig 25. haftasında hata yapmadı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunun sahibi oldu.

Maçtaki gol perdesini 25. dakikada Barış Alper Yılmaz açtı, 31'e Dries Mertens skoru 2-0'a getirdi. Belçikalı futbolcunun bir golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Maç boyu Galatasaray'a fazla tehdit oluşturamayan Başakşehir, ikinci yarıda farkı 1'e indiren golü buldu ama ofsayta takıldı.

Sarı kırmızılılar, 2-0'lık galibiyetle Başakşehir engelini geçerek, iç sahada üst üste 13. zaferini elde etti ve taraftarı önündeki yenilmezlik serisini 30 maça çıkardı. Başaşehir'in ligdeki iki maçlık galibiyet serisi son buldu.

Puanını 66 yapan Galatasaray, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna otururken, Başakşehir 33 puanda kaldı ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma hedefinde yara aldı.

Barış kapıyı kırdı, Mertens affetmedi

Maçın başlangıç düdüğüyle beraber oyunu Başakşehir yarı sahasına yıkan Galatasaray, ilk golü 25. dakikada Barış Alper'in ayağından buldu. Başakşehir yarı sahasına uzun gönderilen top savunmadan sekti. Pozisyonu takip eden ve fiziğini kullanarak topun sahibi olan Barış Alper Yılmaz, Lucas Lima'yı şık bir vücut çalımıyla ekarte edip, yüzünü kaleye döner dönmez sol ayağıyla sert bir şut çekti ve topu ağlara gönderdi.

Golden sonra etkisini artıran sarı kırmızılılar, 31. dakikada Dries Mertens ile skoru 2-0'a getirdi. Birkaç dakika önce attığı gol ofsayta takılan Mertens, ceza sahası içinden sert bir şutla şansını denedi. Savunmadan seken topu Volkan Babacan ayaklarıyla kurtardı. Dönen topu bir kez daha önünde bulan Mertens, bu kez köşeye klas bir vuruş yaparak skoru 2-0'a getirdi.

Başakşehir'in golü ofsayta takıldı

Mücadelenin 66. dakikasında Başakşehir skoru 2-1'e getirdi ama, ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.

Sol kanatta topla buluşan Figueiredo'nun uzak direğe yaptığı ortaya Kemen iyi yükseldi. Topu altıpas içindeki arkadaşına indirmek isteyen Kemen'in pası, Kaan Ayhan'ın kafasına çarpıp ağlarla buluştu. Ancak VAR odasının uyarısıyla pozisyonun ofsayt olduğu belirlendi ve gol geçersiz sayıldı.

Kaynak: Sözcü