Galatasaray, Beşiktaş'ı Icardi ile geçti: 2-1

Galatasaray-Beşiktaş derbisine Mauro Icardi'nin golleri damga vurdu. Galatasaray, Beşiktaş zaferiyle üç maçlık galibiyet hasretini dindirirken, siyah beyazlılar Şenol Güneş yönetiminde çıktığı ikinci maçında yenilgiyle tanıştı. Nef Stadı'ndaki derbide zaman zaman iki takım oyuncuları arasında gergin anlar yaşandı.

Galatasaray, Beşiktaş'ı Icardi ile geçti: 2-1

Süper Lig 13. haftasında Beşiktaş’ı konuk eden Galatasaray, dolu tribünler önündeki maçı 2-1’lik skorla kazandı.

Sarı kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 18. ve 59. dakikalarda Mauro Icardi kaydetti. Beşiktaş’ın tek golü 28’de Cenk Tosun’dan geldi. Beşiktaş’a karşı iki şık gol atarak derbiye damga vuran Icardi’nin yanı sıra sarı kırmızılı takımla ilk asistini yapan Barış Alper Yılmaz’ın performansı da alkış topladı. Öte yandan sarı kırmızılı ekip, 2-1’lik skorun ardından Icardi ve Kerem Aktürkoğlu ile iki kez direğe takıldı.

Ligdeki üç maçlık galibiyet hasretine son veren Galatasaray, 24 puanla ve maç fazlasıyla ikinci sırada yer aldı. Şenol Güneş’in gelişiyle ilk maçını kazanan Beşiktaş ise, deneyimli çalıştırıcıyla ilk yenilgisini aldı ve 22 puanda kaldı.

Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda Serik Belediyespor ile oynadıktan sonra ligde Antalyaspor’u ağırlayacak. Galatasaray ise, Ofspor’la oynayacağı kupa maçının ardından deplasmanda Başakşehir’e konuk olacak.

Barış hazırladı, Alper noktaladı

Maça önde baskıyla başlayan ve Beşiktaş savunmasına sıkıntılı anlar yaşatmayı başaran Galatasaray, çabasının karşılığını 18. dakikada Mauro Icardi’nin füzesiyle aldı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortayı Barıi Alper Yılmaz kafayla indirdi. Topu önünde bulan Mauro Icardi, altıpas çizgisi önünden bekletmeden sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Icardi, Galatasaray formasıyla Beşiktaş’a gol atan ilk Arjantinli olurken, Barış Alper de ligdeki ilk asistini yaptı. Ligdeki ikinci golünü atan Icardi’nin vuruşunda top 124 km hıza ulaştı.

Bu kez önce Saiss, sonra Cenk!

Galatasaray’ın baskısını kırdıktan sonra yavaş yavaş sarı kırmızılı takım üzerindeki etkisini artırmaya çalışan Beşiktaş, 28’de Cenk Tosun ile skoru 1-1’e getirdi. Gedson Fernandes’in kullandığı serbest vuruşu Roman Saiss kafayla indirdi. Penaltı noktası yakınlarında, yerden seken topa şık bir vole vuran Cenk Tosun, Beşiktaş’ı 1-1’lik beraberliğe taşıdı ve ligdeki dördüncü golünü kaydetti.

Üst üste sakatlıklar ve tempo düştü

İlk yarının son anlarında Beşiktaş’ta önce Salih Uçan, sonra kaleci Mert Günok ve en son Valentin Rosier üst üste sakatlanınca maçta tempo düştü. Salih Uçan hava topu mücadelesinde yere dengesiz şekilde düşünce kafasını yere vurdu. Mert Günok ise, Driest Mertens’in klas topuk vuruşunu harika bir refleksle kurtardığı sırada yere düşünce sakatlık yaşadı. İki oyuncu maça devam edebildi ancak, sol arka adalesini tutan Valentin Rosier yerini Tayfur Bingöl’e bıraktı. İkili mücadelelerin yanı sıra topsuz alanlarda yaşanan sakatlıklar nedeniyle ilk yarının son dakikaları durgun şekilde geçti ve soyunma odasına 1-1’lik beraberle girildi.

Icardi’den şık kafa golü

İkinci yarının ilk bölümü pozisyonsuz ve temposuz geçilirken, sarı kırmzılı ekip 59. dakikada yine yıldız futbolcusu Icardi’nin kafa golüyle 2-1’lik üstünlüğü ele geçirdi. Sergio Oliviera’nın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi bir kafa vuruşu gerçekleştiren Icardi, topu arka direğe yakın köşeden ağlarla buluşturdu ve ligdeki gol sayısını üçe yükseltti.

Icardı ve Kerem direkleri geçemedi

Icardi’nin golüyle öne geçtikten sonra oyundaki üstünlüğünü iyice sağlamlaştıran Galatasaray, Icardı ve Kerem’le girdiği iki pozisyonda üst direği geçemedi. Mertens’in arka direğe yolladığı pasa iyi hareketlenen Icardi, kayarak vuruşunu yaptı ve top üst direkten oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Abdülkerim Bardakcı’nın vuruşu auta gitti. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra sol kanattan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, sol ayağıyla yaptığı vuruşta üst direğe takıldı.

Gergin anlar

Derbide zaman zaman gerilimli anlar yaşanırken, son dakikalara girilirken tansiyon iyice yükseldi. Beşiktaş’ta Rosier’in yerine oyuna giren Tayfur Bingöl, topu vermediği gerekçesiyle top toplayıcı çocuğu itince saha içinde kısa süreli karışıklık yaşandı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray derbiden 2-1’lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.