Galatasaray, Sivasspor'u da Mauro Icardi ile geçti

Galatasaray, sahasında oynadığı maçta Sivasspor'u son haftaların formda golcüsü Mauro Icardi'nin golleriyle mağlup ederek şampiyonluk yarışındaki avantajını sürdürdü. Mauro Icardi attığı gollerle Galatasaray'ı bir kez daha galibiyete taşıyan isim oldu.

Galatasaray, Sivasspor'u da Mauro Icardi ile geçti

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasında lider Galatasaray, sahasında Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. Nef Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray 2-0 kazanarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı.

Galatasaray’ı galibiyete taşıyan golleri 13 ve 63. dakikalarda Mauro Icardi’den geldi. Böylece Süper Lig’de Galatasaray’ın son altı golü de Mauro Icardi’den gelmiş oldu.

Sahasında Sivasspor’u mağlup eden Galatasaray, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 8’e çıkarmış oldu. Galatasaray’ın Fenerbahçe’den bir maç fazlası bulunurken, Beşiktaş ile aynı maç sayısına sahip…

Bu galibiyetle puanını 79 yapan Galatasaray, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Sivasspor ise 37 puanda kaldı.

Galatasaray, Süper Lig’in 36. haftasında oynayacağı MKE Ankaragücü maçında galip ayrılması durumunda rakiplerinin aldığı sonuçlara bakmadan şampiyonluğunu ilan edecek.

Açılış da kapanış da mauro Icardi’den

Karşılaşmada 13. dakika oynanırken Galatasaray, Mauro Icardi ile öne geçti. Galatasaray hızlı atağında sol kanattan ilerleyen Kerem Aktürkoğlu ilk attığı ara pasında savunmadan dönen topu tekrar önünde buldu. Kerem Aktürkoğlu sağ taraftan koşu yapan Mauro Icardi’ye bekletmeden pasını verdi. Ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kalan Mauro Icardi yerden düzgün bir vuruş ile topu ağlara gönderdi.

Galatasaray, 63. dakikada yine Mauro Icardi’nin golüyle farkı ikiye çıkardı. Sacha Boey’in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Mauro Icardi dar açıdan yaptığı kafa vuruşunda kaleci Ali Şaşal Vural’ın kapattığı köşeden top ağlara gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Icardi şampiyonluğa taşıyor

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Sivasspor maçında attığı iki golle, Süper Lig'de bu sezon 19'u ilk 11'de olmak üzere sahaya çıktığı 22 karşılaşmada 19 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Galatasaray, Icardi'nin ligde gol attığı 12 maçın 10'undan galibiyetle ayrılırken, birinde berabere kaldı, birinde ise mağlup oldu.