'Game of Thrones' oyuncusu Wilko Johnson hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü 'Game of Thrones' dizisinde kralın dilsiz celladı Ser Ilyn Payne karakteriyle hafızalara kazınan, Dr. Feelgood grubunun gitaristi Wilko Johnson hayatını kaybetti. 75 yaşındaki Wilko Johnson, 10 yıl önce yakalandığı pankreas kanserinin ardından kemoterapi sürecini reddetmişti.

'Game of Thrones' oyuncusu Wilko Johnson hayatını kaybetti

1970'li yıllarda gitar çalma yöntemiyle adından söz ettiren daha sonra oyunculuktaki performansıyla dikkat çeken Wilko Johnson, 75 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Son nefesini evinde verdi

Acı haber, Johnson'ın sosyal medya hesabından verildi. 21 Kasım günü öldüğü açıklanan Johnson'ın son nefesini evinde verdiği belirtildi.

Game Of Thrones'daki rolüyle hafızalara kazındı

Ünlü müzisyen aynı zaman Game of Thrones dizisinde kralın dilsiz celladı Ser Ilyn Payne karakterini canlandırarak hafızalara kazınmıştı.

Kemoterapiyi reddetmişti

10 yıl önce yakalandığı pankreas kanserinin en ölümcül türüne yakalanan Wilko Johnson, kemoterapi sürecini reddetmesiyle çok konuşulmuştu. Hayranları için veda turuna çıkan Johnson, o dönem Radio 5 Live'a yaptığı açıklamada, "Kararı vermek oldukça kolaydı, kemoterapi hayatını uzatmaktan fazlasını yapamazdı, ben sağlığın tadını çıkarmayı tercih ettim" demişti.

Vücudundan 3 kilo ur çıkartılmıştı

Pankreası, dalağı, midesi ve bağırsaklarının bir kısmının çıkarıldığı 11 saatlik bir ameliyatın ardından 2014 yılında kanseri yendiği açıklanmıştı. Vücudundan tam 3 kiloluk ur çıkarılmıştı.

Wilko Johnson kimdir?

Wilko Johnson (d . John Peter Wilkinson ; 12 Temmuz 1947 – 21 Kasım 2022), İngiliz gitarist, şarkıcı, söz yazarı ve aktör. 1970'lerde pub rock / ritim ve blues grubu Dr. Feelgood'un bir üyesiydi .

Johnson, pena kullanmak yerine parmak stiline güvenerek elde ettiği kendine özgü gitar çalma stiliyle tanınıyordu . Bu, aynı zamanda oldukça vurmalı bir gitar sesi yaratarak ritim gitar ve riffler veya sololar çalmasını sağladı.

Johnson ve Dr. Feelgood, İngiliz punk hareketini etkiledi. İlk oyunculuğu için Johnson, yapımcıların onu Oil City Confidential'da gördükten sonra Game of Thrones'un hem birinci hem de ikinci sezonunda dilsiz cellat Sör Ilyn Payne rolünü üstlendi.