Gazeteci Fethi Akar, kansere yenik düştü

Kolon kanseri teşhisiyle bir süredir tedavi gören deneyimli gazeteci Fethi Akar vefat etti. Akar'ın ölüm haberini, meslektaşı gazeteci Hasan Yıldırım sosyal medya hesabından duyurdu.

Gazeteci Fethi Akar, kansere yenik düştü

Öksürük ve halsizlik şikayetiyle hastaneye giden ancak tedavilere bir türlü cevap vermeyen gazeteci Fethi Akar'a yapılan tetkikler sonucunda kolon kanseri teşhisi konulmuştu.

Hastalık karaciğer, akciğer ve kemiklere metastaz yapınca Akar'a derhal ışın tedavisi yapıldı. 14 günlük ışın tedavisinin ardından deneyimli gazeteciye kemoterapi uygulandı. Tedavi sürecine rağmen gazeteci Fethi Akar'ın vefat haberi geldi.

Vefat haberini gazeteci Hasan Yıldırım duyurdu

Medya Radar’ın haberine göre, Akar'ın vefat haberini, meslektaşı gazeteci Hasan Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Yıldırım paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Fatih'te aynı mahallede büyüdük ve bazı televizyon kanallarında beraber çalıştığımız Fethi Akar, amansız hastalığa yenik düştü. Mekanın cennet olsun kardeşim."

Gazeteci Fethi Akar, kansere yenik düştü

Cenaze programı belli oldu

Akar'ın cenaze programı da belli oldu. Deneyimli gazetecinin cenazesi 22 Ağustos Pazartesi günü ikindi namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Fethi Akar kimdir?

Gazeteciliğe Fotospor Gazetesi'nde stajyer muhabir olarak başlayan Fethi Akar, Türkiye'de özel radyoların kurulmasıyla birlikte bir süre radyo programcılığı yaptı.

Daha sonra HBB Televizyonu Haber Merkezinde televizyon gazeteciliğne geçiş yapan Akar, Kanal 6, Flash TV, Star, TGRT, Kanal T, ATV, Kanal 7 televizyonlarının haber merkezleri ve program bölümlerinde çeşitli görevlerde bulundu. Feth-i Alem isimli gezi programı hazırlayıp sunan Akar,  Birleşmiş Milletlerin katliamlara sessiz kalmasını Ana Haber bültenine çıkardığı öküzle protesto ederek dünya televizyonlarında bir ilki gerçekleştirdi.

Fethi Akar son olarak günlük yazılarıyla Medyasiyaset isimli haber sitesinde okurlarıyla buluşuyordu.