Gazeteci Güngör Mengi hayatını kaybetti

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki dönem başkanlarından olan gazeteci Güngör Mengi hayatını kaybetti.

Gazeteci Güngör Mengi hayatını kaybetti

Basın sektörünün duayen ismi olan ve pek çok gazetecinin yetişmesinde önemli bir rol üstlenen Güngör Mengi hayatını kaybetti.

Mengi için 18 Şubat Cumartesi günü öğle namazından sonra Alsancak Hocazade Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek.

TGC'den başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Güngör Mengi’nin vefatıyla ilgili olarak bir baş sağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda “Değerli üyemiz Güngör Mengi’yi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Güngör Mengi’nin ailesinin ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, baş sağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

Güngör Mengi kimdir?

Güngör Mengi, 19 Ocak 1940 tarihinde Çanakkale, Bayramiç’de doğdu. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’den mezun olan Mengi 1959 yılında Demokrat İzmir gazetesinde gazeteciliğe başladı. Hayatını gazetecilik mesleğine adayan Mengi, Türkiye'nin en önde gelen gazetelerinde çalıştı ve birçok başarılı projeye imza attı.

1964-1971 yılları arasında Ege bölgesinde yayınlanan, İzmir’de basılan Yeni Asır gazetesinde haber müdürü olarak görev yapan Mengi 1971 yılında Yeni Asır gazetesinden ayrıldıktan sonra Devir Gazetesi'ne geçti.

Bu gazetede bir yıl boyunca yazı işleri müdürlüğü yapmasının ardından yeniden Yeni Asır gazetesine dönen Mengi, 1972-1987 yıllarında Yeni Asır gazetesinde başyazarlık ve yazı işleri müdürlüğü yaptı ve sonrasında Sabah Gazetesi'ne transfer oldu.

Sabah Gazetesi'nin ardından Mengi, 2002 yılında gazeteci iş arkadaşlarıyla beraber Vatan Gazetesi'ni kurdu ve başyazar olarak görev yaptı.

Güngör Mengi, 1962 yılında ilk evliliğini Gülsen Tözün ile yaptı ve bu evlilikten Gülgün ve Cem isminde iki çocuğu bulunuyor. Mengi, 1992 yılında gazeteci yazar Ruhat Mengi (Ünaldı) ile ikinci evliliğini yaptı.