Gazeteci Niyazi Dalyancı, yaşamını yitirdi

Duayen gazeteci Niyazi Dalyancı, 80 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti duyurdu.

Gazeteci Niyazi Dalyancı, yaşamını yitirdi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreter Yardımcısı, gazeteci Niyazi Dalyancı, 80 yaşında hayatını kaybetti.

Dalyancı'nın ölüm haberi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından duyuruldu.

TGC açıklamasında, "Değerli meslektaşımız, Önceki Onur Kurulu Üyelerimizden ve TGC Genel Sekreter Yardımcımız Niyazi Dalyancı’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz, Gazetecilik mesleğine ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne büyük emeği geçen Niyazi Dalyancı’yı hiç unutmayacağız. Ailesinin ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, sabır ve baş sağlığı diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

TGC, Dalyancı’nın cenazesiyle ilgili detayların netleştiğinde paylaşılacağını bildirdi.

Niyazi Dalyancı kimdir?

1943'te İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Mesleğe 1965'te Türk Haberler Ajansı’nda (THA) dış haberler muhabiri olarak başladı. 1974'te Cenevre’de Kıbrıs Barış görüşmelerini ajans adına izledi.

THA’nın Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. 1978'de Saddam güçleriyle savaşmakta olan Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani ile Kandil dağında televizyon ekibi ile yaptığı röportaj İngiltere, Almanya ve İskandinav televizyonlarından yayımlandı ve Türkiye’de 1979'da Televizyon Haberciliği dalında Sedat Simavi Ödülü’ne layık görüldü. 1982'de Bağımsız Basın Ajansı’nın (BBA) kurucu ortağı oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2009'da BBA’dan emekli oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde yapımı gerçekleştirilen, “Yaşamak Şakaya Gelmez” adlı İngilizce Nazım Hikmet belgeselinin ortak yönetmenliğini ve yazarlığını yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu’nda da yer alan Dalyancı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyordu.