Şarkıcı Gülşen hakkında flaş karar! Duruşma tarihi belli oldu!

'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanan, daha sonra tahliye edilen şarkıcı Gülşen'in hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu.

Şarkıcı Gülşen hakkında flaş karar! Duruşma tarihi belli oldu!

 ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla önce gözaltına alınan, sonra tutuklanan Gülşen, yapılan itirazın ardından tahliye edilmişti. Gülşen hakkında hazırlanan iddianameye göre 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Bakan varank da şikayetçi

Sözcü'de yer alan habere göre, iddianamede 702 kurum ve kişi, müşteki olarak yer aldı. Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de yer aldı.

Hakim karşısına çıkacak

Ev hapsinin kaldırılması için de başvuru yapılmış ancak bu talep reddedilmişti.

Gülşen, 21 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.

Gülşen, mahkemedeki ifadede şunları söylemişti:

“Üzerime atılı suçu ve haklarımı anladım. Ben bu konuda emniyette ve savcılıkta ifade vermiştim. Orada vermiş olduğum ifadelerimi tekrar ederim. Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Ben suç işlemedim. Bana ihtiyaç olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, serbest bırakılmamı talep ediyorum.”