Harun Tekin'den Eurovision itirafı! 'Teklif geldiğinde…'

Bloomberg HT'nin sevilen programı 'Fatih Altaylı ile Bire Bir' dün akşam izleyicileriyle buluştu. Altaylı'nın konuklarından biri de Harun Tekin oldu. Ünlü müzisyen, 2008'de Türkiye'yi temsil ettiği Eurovision şarkı yarışmasıyla ilgili bir itirafta bulundu.

Harun Tekin'den Eurovision itirafı! 'Teklif geldiğinde…'

'Fatih Altaylı ile Bire Bir', birbirinden renkli konuklar ve keyifli bir sohbetle Bloomberg HT ekranlardaydı. Fatih Altaylı, programında müzisyen Harun Tekin, müzisyen-yazar Melis Danişmend, gazeteci-yazar Zeynep Miraç ve oyuncu-futbolcu Serenay Aktaş'ı ağırladı.

Programın ilk bölümünde Harun Tekin konuştu. Mor ve Ötesi'nin solisti olan müzisyen, "Lisede müziğe başladık. Çalmayı ve söylemeyi de yıllar içerisinde öğrendik. Punk grubuyduk aslında. 1996'da ekipten bazı arkadaşlarımız ayrıldı. Şimdiki arkadaşlarımız ile 1998'den beri birlikteyiz" dedi.

"Şarkılarım felsefe ve psikolojiden etkileniyor"

Alman Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji ve Felsefe Bölümü'nden mezun olan Harun Tekin, "Bu alanlar sonsuz öğrenmeye dayalı. Bir şeyler yazarken buralardan faydalanıyorum. Kendimi şarkıcıdan çok şarkı yazarı olarak tanımlarım. Çünkü kendi şarkılarım olmasaydı, şarkıcı olur muydum bilmiyorum. Yazdığım şeyler mutlafa felsefe ve psikolojiden etkileniyordur" ifadelerini kullandı.

"Eurovision teklifini şaka sandık"

2008'de Türkiye Eurovision'da temsil eden Harun Tekin, "İlk teklif geldiğinde o kadar tuhaf geldi ki, 'Acaba telefon şakası mı?' dedik. Sonra 'Kesin kabul etmemiz lazım' dedik. Türkiye'yi temsil etme fikrimiz çok hoşumuza gitti. Bunu da layıkıyla yaptığımızı umuyorum. Türkçe bir şarkıyla temsil ettik, çok da sevildi" şeklinde sözlerini sürdürdü.

2009'da Habertürk TV'de program yapan Harun Tekin, "Proje ilginç gelmişti. Sonuçta bir kere dünyaya geliyoruz denemek lazım. Hayatlarımız dışarıdan nasıl gözüküyor bilmiyorum ama ben anlatmakla ifade etmekle kafayı kırmış biriyim. Bir müzik grubunun hayatı içerisinde hiç beklemeyeceğiniz tuhaflıklara rastlayabilirsiniz" diye konuştu.