Hayatı trajedilerle dolu oyuncu June Brown, hayatını kaybetti

Bir dönem Haluk Bilginer'in de rol aldığı EastEnders'ın ikonik oyuncusu June Brown, 95 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Hayatı trajedilerle dolu oyuncu June Brown, hayatını kaybetti

Haluk Bilginer'in de bir dönem rol aldığı BBC'nin efsane dizisi EastEnders'ın yıldızlarından olan June Brown, 95 yaşında aramızdan ayrıldı. Brown dizide Dot Cotton karakterine can veriyordu.

Acı haberi BBC duyurdu. EastEnders ekibinden yapılan açıklamada ise "June Brown'ın öldüğünü duyurmaktan dolayı çok üzgünüzde. Bu acıyı tarif edecek yeterince kelime yok. June çok sevildi. O asla unutulmayacak" denildi.

BBC'nin ikonik dizisi EastEnders'da dizinin önemli karakterlerinden biri olan Dot Cotton'ı canlandıran Brown, 2884 bölümde rol almıştı.

1927 yılında Suffolk, Needham Market'ta doğan June Brown televizyonun yanı sıra tiyatro ve sinemada da kariyer yaptı. 35 yıl boyunca EastEnders'ta aynı rolü canlandıran oyuncu 2020 yılının Şubat ayında diziden ayrılarak emekli olmuştu.

Trajedilerle dolu bir hayat

Erkek kardeşi John'un doğduktan birkaç gün sonra, kız kardeşi Marise'i de henüz 8 yaşındayken kaybeden ünlü oyuncunun hayatı trajedilerle geçmişti. O günleri anlatırken "Böyle bir yalnızlığı hiç hissetmemiştim. Kız kardeşimin ölümü benim hayatımın tanımlandığı andır. Micie, gerçek beni tanıyan tek kişiydi" demişti.

Otobiyografisinde "Hayatım boyunca beni kız kardeşim gibi sevecek bir arkadaş aradım ama asla bulamadım" diye yazan Brown'ın ilk eşi John Garley, 1957 yılında depresyon nedeniyle intihara etti. 1958 yılında Robert Arnold ile evlendi ve 6 çocuğu oldu. İkinci çocuğunu erken doğumdan 16 gün sonra kaybetti. Eşi Robert da 2003 yılında hayata gözlerini yumdu.

June Eastenders'a katılmadan, önce bu pembe dizinin en büyük rakibi olan Coronation Street'te de oynamıştı.