Henry Cavill, Superman rolüne geri dönmeyecek

DC Studio eş başkanı ve yönetmen James Gunn, Superman'in geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni bir Superman filminin senaryosunu kaleme almaya başlayan Gunn, Henry Cavill'in Superman rolüne geri dönmeyeceğini belirtti.

Henry Cavill, Superman rolüne geri dönmeyecek

Warner Bros., Patty Jenkins yönetmenliğindeki Wonder Woman serisinin üçüncü filminin çekilmeyeceği kararını yakın tarihlerde duyurmuştu. 

Bu haberin gündemde bir hafta kadar kalmasının ardından James Gunn, Twitter'da yeni bir duyuru yaptı.

DC Studio eş başkanı ve yönetmen James Gunn, Twitter üzerinden Superman hakkında yeni bir film yazdığını ancak yeni hikayede Henry Cavill'in yer almayacağını belirtti.

James Gunn yeni hikâyede, karakterin Metropolis şehrinde genç bir muhabir olduğu zamanlarına odaklandığını, izleyicilerin bu hikâyede Clark Kent'in meslektaşı Lois Lane gibi kilit karakterlerle tanıştığı Superman'in gençliğine döneceklerini açıkladı.

Gunn, kendisi ve Peter Safran'ın Henry Cavill'e büyük bir hayranlık duyduklarını ve gelecekte yeni projelerde çalışma ihtimalleri olacaklarına değindi.

Gunn'ın twitlerinin ardından gözler 2013 yılından itibaren Superman'e hayat veren Henry Cavill'e yöneldi.

Instagram hesabı üzerinden açıklama yapan Cavill, Superman rolünü yeniden canlandırmayacağı haberlerini doğruladı.

"Ekim ayında stüdyo tarafından role geri döndüğümü açıklamamın söylenmesinin ardından böyle bir haber pek kolay değil ama hayat böyle bir şey. (...) James ve Peter'ın inşa edecekleri bu yeni evrene saygı duyuyorum."

Ancak James Gunn'ın yaptığı açıklamaların DCEU ile ilgili başka gelişmeler de yaşandı. Bunlardan bir tanesi de Gunn'ın bir twite cevap verdiği Ben Affleck haberi oldu.

Birçok kez Batman karakterine hayat veren ve yeni The Flash filminde de Batman olarak yer alan Ben Affleck'in bu kez bir DC filminin yönetmen koltuğuna oturması istendiği ve ona uygun proje arandığı belirtildi.

Gunn'ın yaptığı açıklamalarda söylediği üzere, DCEU hakkında daha fazla detay ocak ayında açıklanacak. (Box Office Türkiye)