Herkes, ödülün ne olacağını merak ediyordu! Will Smith'ten şaşırtan karar!

Oscar gecesi sunucu Chris Rock'a attığı tokatla Akademi'nin skandallar tarihine geçen Will Smith, şaşırtan bir karar aldı. Herkes King Richard filmiyle kazandığı Oscar ödülünün geri alınıp alınmayacağını merakla beklerken 54 yaşındaki oyuncu, kendisi ilginç bir çıkışta bulundu.

Herkes, ödülün ne olacağını merak ediyordu! Will Smith'ten şaşırtan karar!

Oyuncu Will Smith, Oscar Ödülleri'ni veren Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden istifa etti. Smith, törende başarı kazanan meslektaşlarına odaklanılması gerektiğini düşündüğü için böyle bir karar aldığını belirtti.

Will Smith, buna ek olarak Akademi tarafından kendisine yönelik olarak alınacak her kararı da kabul edeceğini vurguladı.

'Yaptığım affedilir gibi değil'

Uzun kariyerinin ilk en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazandığı gece başarısı ve mutluluğu, bir anlık öfkesinin gölgesinde kalan Will Smith'in 1 Nisan Cuma günü yayınladığı açıklama ilk olarak Variety dergisinde yer aldı. Smith açıklamasında attığı o tokadı "şoke edici, acı verici, affedilemez" olarak nitelendirdi.

Tokat attığı Chris Rock ve ailesi de dahil olmak üzere o tokadıyla kırdığı insanların listesinin uzun olduğunu belirten Smith satırlarını şöyle sürdürdü:

"Akademi'nin güvenine ihanet ettim. Diğer adayların ve kazananların olağanüstü çabalarını kutlama fırsatından mahrum bıraktım." Will Smith, bütün yaşananlardan dolayı kalbinin kırık olduğunu da satırlarına ekledi.

Tokat atıp 'Karımın adını ağzına alma' diye bağırdı

94'üncü Oscar Ödülleri töreninde şoke eden anlar yaşandı. Herkesin gerçek mi yoksa şovun bir parçası mı olduğunu anlayamadığı o anlarda Will Smith, törenin sunucularından Chris Rock'a tokat attı. Chris Rock şakasında "Dua ediyorum Will Smith kazansın diye" dedi gülerek.

Sonra da Smith'in yanında oturan karısına "Jada seni çok seviyorum. G.I Jane 2 sabırsızlıkla bekliyorum" diye seslendi. Bu sözlerin ardından Jada Pinkett Smith'in yüzündeki hoşnutsuzluk dikkat çekti.

O olay Oscar tarihine geçti

Rock sahnede gülmeye devam ederken Will Smith yerinden kalkıp sahneye çıktı ve Chris Rock'a bir tokat attı. Rock ise, ilk şoku atlattıktan sonra "Will Smith beni dövdü" dedi. Yerine dönüp oturan Smith küfür de ederek "Karımın adını ağzına alma" dedi.

Rock ise, "Dostum G.I. Jane şakasıydı" dedi. Smith bunun üzerine daha yüksek sesle "Karımın adını ağzına alma" diye bağırdı. Chris Rock bu tepki üzerine "Tamam" dedi ve sonra da şunları ekledi:

"Bu televizyon tarihi için muazzam bir geceydi."

Farkına varanlar donup kaldı

İlk anda kimse neler olduğunu anlayamadı. Herkes bunun gösterinin bir parçası olup olmadığını merak ederken kamera o iki oyuncudan uzaklaşıp seyircilere döndü. Fakat sonra salonda bulunan Vanity Fair yöneticisi Ramin Setoodeh'in Twitter mesajıyla bu olayın gerçek olduğu ortaya çıktı. Setoodeh, mesajında "Bunun olması planlanmamıştı. Bu gerçek" diye yazdı.

Oscar ödül töreninde sunucu Chris Rock, Jada Pinkett Smith'in saç kaybıyla ilgili bir şaka yapınca kocası Will Smith sahneye çıkarak Rock'a Tokat atmıştı. Bu tokadın sesi tüm dünyada yankılanmıştı. Jada Pinkett Smith, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu iyileşme mevsimidir ve ben onun için buradayım" ifadelerini kullandı.

'Şiddetin her türlüsü zehirli ve yıkıcı'

Will Smith'in törenden bir gün sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yapıp başta Chris Rock olmak üzere herkesten özür dilemişti. Yaptıkları için pişman olduğunu belirten yıldız oyuncu, 'Şiddetin her türlüsü zehirli ve yıkıcıdır' dedi.

'Şaka yapmak mesleğimin bir parçası'

Şaka yapmanın mesleğinin bir parçası olduğunu belirten Smith, "Ancak Jada'nın tıbbi durumuyla ilgili bir şaka benim için çok fazlaydı ve duygusal tepki verdim." açıklamasını yaptı.

'Haddimi aştım'

Yıldız oyuncu, sunucu Chris Rock'a da seslenerek "Senden herkesin önünde özür dilemek istiyorum Chris. Haddimi aştım ve yanıldım. Utandım ve davranışlarım olmak istediğim adama yakışmadı. Sevgi ve nezaket dünyasında şiddete yer yoktur" diye yazdı.