Hırvatistan, Kanada'yı evine yolladı: 4-1

2022 Dünya Kupası F Grubu ikinci maçında Kanada'yı 4-1 yenen Hırvatistan liderlik koltuğuna otururken, Dünya Kupası finalleri tarihindeki ilk golünü atan Kuzey Amerika ekibinin turnuva serüveni erken sona erdi.

Hırvatistan, Kanada'yı evine yolladı: 4-1

2022 Dünya Kupası F Grubu’nda Hırvatistan ile Kanada karşı karşıya geldi. Henüz 2. dakikada attığı golle Dünya Kupası finalleri tarihindeki ilk golünü kaydeden Kanada, maçın sonunu getiremedi ve Hırvatistan 4-1’lik skorla kazanan taraf oldu.

Mücadelenin 2. dakikasında Alphonso Davies’in kafa golüyle 1-0 öne geçen Kanada, ilk yarının son dakikalarında Hırvatistan’ın baskısına boyun eğdi.

Davies’in golüyle Katar’daki turnuvanın en erken golüne imza atan Kanada, 36. dakikada Andrej Kramaric ve 44. dakikada Marko Livaja’nın golleriyle soyunma odasına 2-1 geride birdi. İkinci yarıda beraberlik için yüklenen Kanada, 70. dakikada Kramaric’i yine durduramayınca skor 3-1’e geldi.

Hırvatistan averajla liderliğe…

Kalan dakikalarda Kanada’nın çabası yetersiz kalırken, son sözü 90+4’te Lovro Majer söyledi ve Hırvatistan 4-1 galip geldi. Gruptaki ilk maçında Fas ile berabere kalan Hırvatistan, bu sonuçla averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Kanada ise, Belçika’ya yenildiği maçın ardından ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılınca 0 puanda kaldı ve son maç öncesinde üst tura yükselme şansını kaybetmiş oldu.

Beşiktaşlı Atiba çıktı, Hataylı Adekugbe girdi

Hırvatistan gruptaki son maçını Belçika ile oynayacak. Kanada ise Fas ile karşı karşıya gelecek. Öte yandan Beşiktaşlı Atiba Hutchinson ilk 11’de başladığı maçın 73. dakikasında yerini Hataysporlu Sam Adekugbe’ye bıraktı.