İngiltere'den kusursuz başlangıç! 8 gollü maçta İran'ı dağıttı!

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda oynanan B Grubu maçında İngiltere rakibi İran'ı 6-2 mağlup etti. Turnuvaya kusursuz bir başlangıç yapan İngiltere ilk maçta büyük fark atarak 'merhaba' dedi.

İngiltere'den kusursuz başlangıç! 8 gollü maçta İran'ı dağıttı!

Dünya Kupası B Grubu ilk maçında İngiltere, Uluslararası Halife Stadı’nda İran ile karşı karşıya geldi. Turnuvanın açılışını yapan İngiltere rakibi İran karşısında adeta gol olup yağdı. Oldukça fazla duran mücadelede 29 duraklama dakikası oynandı.

İlk yarıyı 3-0 önde tamamlayan İngiltere ikinci yarıda da durmadı. Bellingham, Bukayo Saka (2), Sterling, Rashford ve Grealish’in golleriyle 6-2 kazanan İngiltere gruba 3 puanla başladı.

Güçlü rakibi karşısında oldukça zorlanan İran’ın 2 golü Mehdi Taremi’den geldi. Maçta gol perdesi 9+13’te Taremi’nin penaltı golüyle kapandı.

Taraftarlarına bol gollü bir açılış maçı sunan İngiltere’de eleştirilen teknik direktör Gareth Southgate de Dünya Kupası’na iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Grubun diğer maçında Amerika Birleşik Devletleri, Galler ile karşı karşıya gelecek. Bir sonraki maçlarda İran’ın rakibi Galler, İngiltere’nin rakibi ise ABD olacak.

Maçlar, 25 Kasım Cuma günü oynanacak.