Instagram'a çok istenen yenilik geliyor

Sosyal medya platformu Instagram, önceden iki şık eklenebilen anket özelliğini güncelleyerek seçenek sayısını artırdı.

Instagram'a çok istenen yenilik geliyor

Instagram, 2017 yılında Hikayeler özelliğine eklediği ‘Anket’ çıkartmasını yenileme kararı aldı. Şu anda kullanıcılar hikaye bölümüne yerleştirdikleri ankete yalnızca iki tane şık ekleyebiliyor. Varsayılan olarak Evet ve Hayır seçenekleri koyan ve bunların değiştirilmesine de olanak tanıyan sosyal medya ağı, verilen toplam cevapları ise yüzdelik biçiminde herkese açık olarak gösteriyor.

Kullanıcılara göre anket özelliğinin büyük bir eksikliği var: 2’den fazla şık eklenmemesi. Çünkü bazen sorulan sorunun birden fazla cevabı olması gerekiyor ve iki seçenek yetersiz kalabiliyor. Aslında böyle durumlar için Instagram’ın ‘test’ özelliği mevcut. Ancak şirket anket tarafını da küçük bir dokunuşla çeşitlendirme kararı aldı.

Instagram, anket seçeneklerini 4’e çıkardı

Meta’ya bağlı sosyal medya platformu, anket çıkartmasını sessiz sedasız güncelledi. Kademeli olarak kullanıma sunulan yeni özellik ile anketlere dört adede kadar şık eklenebilecek. Böylece önceden iki tane seçeneğe izin veren Instagram, kullanıcıların önemli bir talebini daha karşılamış oldu.

Şıkların artırılmasına ek olarak anket çıkartmasının tasarımı da değişti. Önceden hikayeye eklendiğinde yatay modda gözüken çıkartma artık dikey oldu.

Ayrıca eski sürümde şıklar yan yanayken, yeni güncellemeyle birlikte alt alta yerleştirilmeye başlandı. Sosyal medya danışmanı Meg Coffey yenilenen anket tasarımına ulaştı.

Uygulamadan aldığı ekran görüntüsünü sosyal medya hesabında paylaşan Meg Coffey, “Instagram Hikayeler için yeni anket seçenekleri geldi. Sonunda 4’e kadar şık ekleyebileceğiz” notuyla güncellemeyi takipçileriyle paylaştı.