Instagram'a gelecek yeni özellikler sızdırıldı

2022 yılında Instagram platformuna gelecek 2 önemli özellik sızdırıldı. Ayrıca, ekran görüntüleri ve detayları da belli oldu.

Instagram'a gelecek yeni özellikler sızdırıldı

Meta’ya bağlı sosyal medya şirketi Instagram, sunduğu yeni özelliklerle günlük kullanım deneyimini sürekli artırmaya çalışıyor. Bir yandan aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan TikTok ve diğer sosyal ağlarla çetin bir rekabet içerisinde olan platform, bazen rakiplerinden özellik kopyalıyor. Buna örnek olarak yakın zamanda gelen Reels ile Yanıtlama işlevini gösterebiliriz.

Shift Delete’te yer alan habere göre, mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, Instagram’ın üzerinde çalıştığı 2 yeni özelliğin ekran görüntüsünü paylaştı. Bunlardan ilki kullanıcıların Boomerang yaratmasını kolaylaştırıyorken diğeri ise, InstagramFacebook arasındaki çapraz bağlantıyı bir adım öteye taşıyor.

Facebook hedef kitlesi Instagram ile değiştirilebilecek

Eğer hesaplarınızı bağladıysanız, Instagram’da paylaştığınız bir gönderiyi eş zamanlı olarak Facebook’a da aktarabiliyorsunuz. Ancak paylaşımlarınızı Facebook’ta kimlerin görebileceğini doğrudan Instagram üzerinden seçmek mümkün değil. Alessandro Paluzzi’nin açıklamasına göre, sosyal medya şirketi kullanıcıların bu eksikliğini yakında giderecek.

Instagram’a yüklediğiniz bir gönderiyi Facebook’ta paylaşırken “Hedef kitlesi” seçebileceksiniz. Burada ‘Herkese açık’, ‘Arkadaşların’ ve ‘Yalnızca ben’ olmak üzere üç farklı seçenek yer alacak. Hedef kitlesi belirledikten sonra Facebook’ta paylaştığınız Instagram gönderilerini sadece seçtiğiniz kişiler görebilecekler.

Video, Boomerang’a dönüştürülebilecek

Alessandro Paluzzi’nin ortaya çıkardığı diğer özellik, videonun Boomerang’a dönüştürülmesini sağlıyor. Boomerang ile kullanıcılar Instagram’ın hikaye bölümünde 1 saniyelik kısa videolar paylaşabiliyorlar. Ancak bu işlemin Instagram kamerasıyla yapılması gerekiyor.

Yeni dönemde, galerinizde var olan bir videonun istediğiniz kısmını Boomerang olarak hikayenizde paylaşabileceksiniz. Tabii bu özellik isteğe bağlı olacak. Galerinizdeki videoyu kullanmak yerine, her zamanki gibi Instagram’ın kamerasıyla da Boomerang oluşturabileceksiniz.

Instagram’da 2021’in en beğenileni Ronaldo oldu

2021 yılında Instagram platformunda en çok beğeni alan gönderiler ortaya çıktı. Cristiano Ronaldo ve Georgina Rodriguez’in ikiz bebekleri olacağını duyurdukları gönderi 32 milyon kişi tarafından beğenilirken; ünlü şarkıcı Ariana Grande ve Dalton Gomez’in evlendiklerini ilan ettiği paylaşım 26 milyon beğeni aldı.

Listeye Billie Eilish (23 milyon), Lionel Messi (22 milyon), Mermaid Montana (20 milyon), Tom Holland (19 milyon) gibi dünyaca ünlü isimler de girdi.