Instagram canlı yayınları için yeni dönem! Böyle görünecek!

Sosyal medya devi Instagram, Yayın Sohbeti özelliği üzerinde çalışıyor! Ek olarak anketler için de yeni özellikler test ediyor.

Instagram canlı yayınları için yeni dönem! Böyle görünecek!

Instagram, günümüzde 500 milyon kişiyle en çok kullanılan platformlar arasında yer alıyor. Kullanıcı sayısı gün geçtikçe artarken yeni özelliklerin gelmesini de beraberinde sağlıyor. Sosyal medya devi, 2017 yılında kullanıcıları için canlı yayın özelliğini getirmişti. Hesapların görüntülü olarak yayın yapması bazı kullanıcıların bu özelliği kullanmasını engelliyordu.

Twitter ise iki yıl önce Spaces özelliğini bünyesine katmıştı. Spaces özelliğinin pandemi dönemine denk gelmesiyle kullanıcılar tarafından oldukça kullanılmaya başlandı. Instagram da bunun üzerine yayın sohbeti oluşturma özelliği üzerinde çalışmaya başladı. Peki detayları neler olacak? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

Instagram, Yayın Sohbeti özelliği üzerinde çalışıyor!

Sosyal medya platformları hakkında Twitter hesabından paylaşım yapan @hammodoh1 adlı kullanıcı, Instagram’ın Yayın Sohbeti üzerinde çalıştığını duyurdu. Yenilikle ilgili görsel yayınlayan @hammodoh1; Yayın Sohbeti özelliği sayesinde takipçilerinin içerik oluşturucuların yayın sohbetine katılabileceğini diğer kullanıcıların yayındaki mesajları okuyabileceğini ve anketlerde oy kullanabileceğini duyurdu.

Instagram canlı yayınları için yeni dönem! Böyle görünecek!

Instagram Yayın Sohbeti özelliğinin yer aldığı görselde, kullanıcıların katıldığı yayın sohbetinin DM kutusuna ekleneceği bilgisi de mevcut. Sosyal medya devi, şimdilik özellik üzerinde çalışmaya devam ediyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceğinin bilgisi ise şimdilik mevcut değil.

Sosyal medya devi, aynı zamanda soru etiketlerine fotoğraf ve videoyla da yanıt verme fonksiyonu üzerinde de çalışıyor. Fotoğraf ve video yanıtları, tıpkı metin cevaplarında olduğu gibi soruyu yönelten kullanıcı tarafından paylaşılabilecek. Yine sosyal medya devinin üzerinde çalıştığı bu özelliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.

Instagram, test aşamasında olduğu ve yeni getirdiği özelliklerle kullanıcıları arasındaki etkileşimi artırmak istiyor. Sosyal medya devi, her geçen gün yeni kullanıcılar kazanırken yeni özelliklerle de kendini yeniliyor.