İranlı moda tasarımcısı Mehrazin Rezaei, Türkiye'den dünyaya açıldı

Henüz 18 yaşındayken bir bavulla evden ayrılan cesur bir kadın girişimci. Moda tasarımı eğitimini 2016 yılında İran'da tamamlayan Mehrazin (Sima) Rezaei, büyük bir tekstil firmasında iş hayatına atıldı. Birinci ayında tasarımları üretilmeye başlanmıştı artık.

İranlı moda tasarımcısı Mehrazin Rezaei, Türkiye'den dünyaya açıldı

Altın Palmiye Dergisi’nden İrem Kavak’a konuşan Mehrazin Rezaei, İran’dan Türkiye’ye uzanan hikayesini anlattı.

Öncelikle moda yolculuğunuz nasıl başladı bahsedebilir misiniz?

Hayallerimi gerçekleştirmek üzere liseyi bitirdikten sonra iyi bir üniversite eğitimi için evden ayrılmamla başladı yolculuğum. 2016 yılında moda tasarımı alanında eğitimimi tamamladıktan sonra İran’ın alanında en başarılı bir tekstil firmasında moda tasarımcısı olarak işe başladım.

Haber

Kurumsal bir firmada çalışmanın yanında kendi defileni de yaptın kısa zamanda. Bundan biraz bahsedebilir misin?

Evet öyle oldu. Patronumun baskı ve motive eden cümleleri ile kısa sürede işimde ilerleme kaydettim. Tasarımlarımı daha fazla insana göstermenin zamanının geldiğini hissettiğimde ilk defilemi gerçekleştirdim. İlk defilemde ağırlıklı tasarımım, İran bayan dış giyim üzerine yönelikti.

Türkiye’ye gelmeye nasıl karar verdiniz?

İran’da çalıştığım dönemde Türkiye’ye iş ile ilgili seyahatlerim oluyordu. Buraya geldiğim zamanlarda Türk firmalarıyla iletişim halindeydim. Bir Türk firması tasarımlarımı çok beğendiğini ve kendi marka adının altında koleksiyonumu üretmek istediğini söyledi. Ben de kariyerimde yükselme zamanımın geldiğini düşünüp Türkiye’ye taşındım. Bir sonraki adımda Fashion TV’nin baş tasarımcılarından biri olarak Türkiye’de kendimi tanıtma fırsatım oldu ve işimle ilgili çok iyi bir network edindim.

Haber

Kendi kurduğun marka olan Lady Mera ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Türkiye’de pandemiye kadar olan süreçte tasarımcı olarak çok yoğun bir şekilde çalıştım. Pandemi sürecinde tekstil sektörünün de yavaşlaması sebebiyle alışmış olduğum tempoyu sürdürebilmek için Lady Mera’nın Türk versiyonunu oluşturmaya karar verdim.

Çalıştığım tekstil firmaları için hazırlamış olduğum defileleri, artık Lady Mera için de yapma isteği uyandı içimde. Lady Mera’nın hayata geçmesine yönelik Nişantaşı’nda bir tasarım & modaevi açtım. Özet olarak; kendi tasarımlarımı markamın çatısı altında insanlara sunmaya başladım.

Haber

Şu an Lady Mera markası; Nişantaşı ana merkez dışında, California, Texas, Avrupa’nın birkaç ve Ortadoğu’nun belli başlı ülkelerinde luxury boutique’lerimizde satışta.

İnandığım bir gerçek var, “Her tasarım askıda sahibini bekler, onu giyindiğin zaman aynada bir bakışla derinden bir huzur ve özgüven seni kaplar.

Haber