İstanbulspor'u 3 golle deviren Beşiktaş, derbi öncesi seriye bağladı

Süper Lig 26. haftasında İstanbulspor'u konuk eden Beşiktaş, iki farklı üstünlüğü ele geçirdiği maçın son anlarında kabus yaşadı. Siyah beyazlılar, son dakikalarda yaşadığı zorluklara rağmen 90+3'te bulduğu golle rahat bir nefes aldı ve Fenerbahçe derbisi öncesinde galibiyet serisini üç maça çıkarmayı başardı.

İstanbulspor'u 3 golle deviren Beşiktaş, derbi öncesi seriye bağladı

Süper Lig 26. hafta mücadelesinde, Beşiktaş ve İstanbulspor Dolmabahçe’de karşı karşıya geldi. Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar’ın golleriyle 2-0 öne geçen Beşiktaş, İstanbulspor’un farkı 1’e indirmesiyle son dakikalarda zor anlar yaşadı. Ancak oyuna sonradan giren Nathan Redmond, 90+3’teki golüyle fişi çekti ve Beşiktaş sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılmayı bildi.

İlk yarıda kapanan İstanbulspor savunması karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Beşiktaş, Cenk Tosun’un 42. dakikadaki golüyle kilidi çözdü. 5 ay sonra ilk 11’e dönen Rachid Ghezzal, golün asistini yapan isim olurken, Beşiktaş ilk isabetli şutunda golü buldu. Maçın 56. dakikasında Vincent Aboubakar’ın ceza sahası dışından uzak köşeye yaptığı müthiş plase ağlarla buluşunca, Beşiktaş skoru 2-0’a getirdi. Ancak oyuncu değişikliklerinden sonra temposu düşen Beşiktaş, 70. dakikada Jason Lokilo’nun golüne engel olamadı. Farkı 1’e indiren İstanbulspor, Beşiktaş karşısında beraberliği sağlayacak net fırsatları yakaladı ama değerlendiremedi. Karşılaşmaya sonradan giren Nathan Redmond, 90+3’te attığı golle Beşiktaş’ı galibiyete taşıdı.

Penaltı beklentisi

Konuk ekip İstanbulspor, mücadelenin 75. dakikasında penaltı itirazında bulundu. Sol kanattan gönderilen ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Valon Ethemi kaleci Mert Günok’u geçti fakat Omar Colley ile girdiği mücadele sırasında dengesini kaybedip yere düştü. Ayağa kalkan Omar topu uzaklaştırdı. Pozisyon potansiyel penaltı olarak VAR incelmesi yapıldı ve hakem Ali Şansalan penaltı olmadığı kararını verip oyunun devam etmesini istedi.

Beşiktaş seriye bağladı

Öte yandan, İstanbulspor’da Florian Loshaj 50. dakikada, Beşiktaş’ta Alexandru Maxim 89. dakikada direği geçemediler. Bu sonuçla, ligdeki galibiyet serisini 3 maça çıkartan Beşiktaş, puanını 49 yaptı. Üç maçlık galibiyet serisi sona eren İstanbulspor ise, 24 puanda kaldı. Beşiktaş ligde bir sonraki maçını ezeli rakibi Fenerbahçe ile oynayacak. İstanbulspor da, Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

Ghezzal asistle döndü

Beşiktaş’ta tecrübeli futbolcu Rachid Ghezzal, yaklaşık 5 ay sonra siyah-beyazlı formayla ilk 11’de sahaya çıktı. Son olarak ligin 10. haftasında Trabzonspor ile 16 Ekim 2022’de oynanan karşılaşmaya 11’de başlayan 30 yaşındaki futbolcu, daha sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre forma giyemedi. Ghezzal, Demir Grup Sivasspor ile oynanan 23. hafta mücadelesinin son dakikasında oyuna dahil olurken, Fraport TAV Antalyaspor maçı öncesinde bir başka sakatlık daha yaşayarak yine takımdan ayrı kaldı.

Antalyaspor ile oynanan erteleme maçı öncesinde 11 kişilik kadroya dahil edilen Ghezzal, ısınma sırasında yaşadığı sakatlıkla sebebiyle son anda kadrodan çıkarıldı. Siyah-beyazlı oyuncu, MKE Ankaragücü ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında da sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Ghezzal, Trabzonspor maçının ardından İstanbulspor müsabakasıyla 153 gün sonra yeniden siyah-beyazlı formayla taraftarlarının önüne çıktı.

İstanbulspor maçıyla formasına kavuşan Ghezzal, Cenk Tosun’un 42. dakikada attığı golde asisti yapan isim oldu.

Şenol Güneş’ten tek değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde oynanan son Medipol Başakşehir maçının kadrosunda tek değişiklik yaptı. Güneş, sakatlığı sona eren Ghezzal’i oyuna sürerken, bir önceki hafta forma giyen Nathan Redmond’u yedek soyundurdu.

Kaleyi Mert Günok’a teslim eden Güneş, savunmada Onur Bulut, Tayyip Talya Sanuç, Omar Colley ve Arthur Masuaku’ya görev verdi. Orta alanın merkezinde Salih Uçan, Amir Hadziahmetovic ve Gedson Fernandes’e forma veren Güneş, hücum hattını ise Rachid Ghezzal, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar’dan oluşturdu.

Çanakkale Zaferi unutulmadı

Beşiktaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. unutmadı. Karşılaşma öncesinde skorborddan Çanakkale Zaferi ile ilgili video paylaşılırken, futbolcuların yer aldığı bir başka video ile depremzedeler ile ilgili yardım çağrısında bulunuldu. Ayrıca, kapalı tribün olarak adlandırılan bölgeyi tamamen kaplayacak şekilde “Kahramanlık ruhumuzda var. Çanakkale Zaferi’nin 108. yılında tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.” yazılı bir pankart açıldı.