İstiklal Caddesi bombacısı Ahlam Albashır'in elindeki güllerin sırrı çözüldü

Pazar günü İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır'in yakalandığı evin, kaçmasına yardım edecek Ahmet Jarkas'ın annesine ait olduğu ortaya çıktı. Teröristin kaçarken elinde bulunan güllerin sırrı da çözüldü.

İstiklal Caddesi bombacısı Ahlam Albashır'in elindeki güllerin sırrı çözüldü

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının ardından Ahlam Albashır, 4 ay önce Türkiye’ye birlikte giriş yaptığı ve karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan’ı aradı.

“Başının çaresine bak”

Ancak Bilal Hassan, Albashır’e kendisiyle ilgilenemeyeceğini, başının çaresine bakması gerektiğini söyledi.

Kanarya Mahallesi’ne gitti

Kadın terörist taksiyle önce Esenler’de kaldığı adrese gitti. Buradaki eşyasını alıp saldırıdan sonra kendisini il dışına kaçırmakla görevlendirilen Ahmet Jarkas’la birlikte Küçükçekmece’deki Kanarya Mahallesi’ne gitti.

Annesinin evinde yakalandı

Jarkas, Albashır’ı burada annesinin kaldığı eve götürdü. Albashır, polisin yaptığı operasyonla Jarkas’ın annesinin kaldığı evde yakalandı. Albashır’la birlikte Jarkas’ın annesinin de gözaltına alındığı ve emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Çiçekçi ısrar edince…

Öte yandan Ahlam Albashır’in olaydan sonra kaçarken elindeki güllerin de sırrı çözüldü. Albashır’in patlamanın yaşandığı bankta oturduğu sırada gül satan bir kadının yanına yaklaşarak gülleri uzattığı, Albashır’in gülleri almak istemeyince gülcünün ısrar ettiği, Albashır’in de dikkat çekmemek ve tartışmamak için gülleri satın aldığı belirtildi. (Sözcü)