İsviçre-Kamerun maçında tek gol galibiyete yetti

İsviçre ile Kamerun'un tarihlerinde ilk kez karşılaştıkları Dünya Kupası G Grubu maçında tanıdık isimler karşı karşıya geldi. İkinci yarının başında Breel Embolo'nun golü galibiyet için yeterli oldu.

İsviçre-Kamerun maçında tek gol galibiyete yetti

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası G Grubu ilk maçında İsviçre ile Kamerun, Al Janoub Stadı’nda karşı karşıya geldi. Tarihlerinde ilk kez birbirlerine rakip olan iki ülkenin karşılaşmasında İsviçre, Kamerun’u 1-0 mağlup etti.

İsviçre’yi galibiyete taşıyan gol 48. dakikada Breel Embolo’dan geldi.

İlk yarısı golsüz berabere biten karşılaşmada Breel Embolo ile bulduğu gol sonrası avantajını korumayı başaran İsviçre, Dünya Kupası’na bir kez daha galibiyetle başladı. Kamerun ise Dünya Kupası ilk maçlarındaki yenilgilerine yenisini ekledi.

İki takım da ilk maç geleneğini bozmadı

Bu sonuçla Dünya Kupası gruplarında oynadığı son altı açılış maçının hiçbirini kaybetmeyen İsviçre, son mağlubiyetini 1966’da Almanya karşısında aldı. Kamerun ise, Dünya Kupası’nda çıktığı son sekiz maçın tamamını kaybetmiş oldu.

Grubun ikinci maçlarında 28 Kasım Pazartesi günü İsviçre, Brezilya ile, Kamerun ise Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

Tanıdık isimler sahne aldı, Seferovic net fırsatı kaçırdı

İsviçre ve Kamerun takımlarında tanıdık isimler birbirlerine rakip oldular.

Her iki takımın da teknik direktörleri, futbolculukları döneminde Türkiye’de forma giydiler. İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakın Fenerbahçe’de, Kamerun Teknik Direktörü Rigobert Song ise Galatasaray ve Trabzonspor’da oynadı.

Her iki ülkenin takımlarında da Türkiye’de oynayan ya da bir zamanlar oynamış futbolcular forma giydi. İsviçre’de Galatasaray’ın kadrosunda yer alan Haris Seferovic, 72. dakikada Breel Embolo’nun yerine oyuna dahil oldu.

Kamerun’da ise Beşiktaş’ta oynayan Kevin N’Koudou ve bir zamanlar oynamış Vincent Aboubakar, maçta görev aldı. Vincent Aboubakar 74. dakikada Eric Choupo-Moting’in yerine, Kevin N’Koudou ise aynı dakikada Karl Toko Ekambi’nin yerine oyuna girdi.

Maçta görev alan Türkiye’den tanıdığımız oyuncular skoru değiştiremezken, Galatasaraylı Haris Seferovic, uzatma dakikalarında net bir fırsattan yararlanamadı.