Kar, ülkeyi esir aldı! İşte okulların tatil edildiği iller...

Kar yağışı yurdun büyük bölümünü sardı, etkili olan yağışlarla beraber birçok şehirden kar tatili haberi gelmeye başladı.

Kar, ülkeyi esir aldı! İşte okulların tatil edildiği iller...

Meteoroloji'nin yaptığı uyarıların ardından birçok ilde kar etkili oldu. Kar yağışı haberleri ardından valiliklerden de tatil kararı geldi. İstanbul dışında Ankara, Malatya, Sivas, Adıyaman, Bitlis, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Bingöl, Gaziantep ve Şanlıurfa'da kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği duyuruldu.

Ankara Valiliği’nden tatil açıklaması

Ankara Valisi Vasip Şahin, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır” ifadelerini kullandı.

Yavaş: Dikkatli olalım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, “Sevgili evlatlarım, değerli öğretmenlerimiz ve velilerimiz; Kentimizde yarın beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 06 Şubat Pazartesi günü ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitime 1 gün ara verilmiştir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize dikkatli olmalarını hatırlatırım.” dedi.

Adıyaman’da okullar tatil

Adıyaman’da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 6 Şubat Pazartesi günü tatil edildiği bildirildi.

“Tatiliniz bir gün uzattık”

Şanlıurfa’da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin bir gün uzatıldığını bildirdi.

Ayhan, “Değerli evlatlarım, öğretmenlerim, tatilinizi bir gün uzattık. Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat’ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın.” ifadelerini kullandı.

Bitlis’te okullar tatil, yüzlerce köy yolu kapalı

Bitlis’te 27 Ocak’ta başlayıp, aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. 302 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, kar kalınlığı 107 santimetreyi geçti; tek katlı evler ile araçlar kara gömüldü. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, köy yollarında karla mücadelenin aralıksız sürdürdüğünü, ancak gece boyunca devam eden yağış nedeniyle çalışmaların güçlükle ilerlediğini belirterek, “10 ayrı şantiyede bulunan 80 personel ve 60 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önem sırasına göre, köy yollarımızı açıyoruz. Sadece köy yollarını açmakla kalmıyor, acil hastaların olduğu köylere öncelikli veriyoruz” dedi.

Meteoroloji yetkililerinin özellikle pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini bildirmesinin ardından Bitlis Valiliği, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat günü eğitime ara verildiğini açıkladı. Kar yağışı ile birlikte Bitlis Belediyesi de mahalle yollarında açma ve genişletme çalışması başlattı. 55 araç ve 80 personelle karla mücadeleyi sürdüren ekipler, mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Diyarbakır’da 2 ilçede kar tatili

Diyarbakır’da Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirmeler sonucu, ilçede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve öğretmenlerin can güvenliği düşünülerek tüm resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 6 ve 7 Şubat’ta tatil edildiğini duyurdu.

Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü ilçe genelindeki resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarının tatil edildiği belirtildi.

Bingöl’de okullar tatil edildi

Bingöl’de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime iki gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak merkez ve tüm ilçelerdeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 6 ve 7 Şubat’ta okulların tatil edildiği belirtildi.

Gaziantep’te okullar tatil edildi

Gaziantep’te olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Vali Davut Gül, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini bildirdi.

Gül, “Gaziantep’teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun.” ifadesini kullandı.

Malatya’da okullar tatil oldu

Malatya’da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde birkaç gündür süren kar yağışının etkisini artırarak devam etmesinin beklendiği, bu nedenle Malatya’nın tüm ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Hakkari’den de tatil haberi geldi

Hakkari’de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde kar ve olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi. İlk ve orta dereceli eğitim öğretim kurumları, özel eğitim kursları, Halk Eğitimi, Rehberlik ve Araştırma ile rehabilitasyon merkezlerinin yarın tatil edildiği bildirilen açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Öte yandan Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 55 köy ile 173 mezranın yolu, ulaşıma kapandı.

Bayburt’ta eğitime kar engeli

Bayburt Valiliği, kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 6 Şubat Pazartesi günü 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Bayburt il genelinde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Belirtilen tarihte hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır” denildi.

Kayseri Valiliği’nden açıklama

Kayseri’de bu gece beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, hava durumu verilerine göre il genelinde akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklarla devam edeceği, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı, etkisini azaltmakla beraber salı günü de devam edeceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla taşımalı eğitim, il merkezi ile ilçeler arasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği de dikkate alınarak resmi/özel kreş ve anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 6 Şubat’ta bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili öğrenciler, meteoroloji verilerine göre ilimizde bu gece yoğun kar yağışı başlayacaktır. 6 Şubat tarihinde okullarımız bir gün olmak üzere ilimiz genelinde tatil edilmiştir. Tüm öğrencilerimizin bu kar tatilini kitap okuyarak ve kar topu oynayarak geçirmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Isparta için de tatil kararı

Isparta’da kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukların engellenmesi için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezilerinde yarın eğitim ve öğretime ara verildiği aktarıldı.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Niğde

Niğde’de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları önlenmek amacıyla Niğde genelinde resmi ve özel kreş, anaokulları, ilkokul, ortaokul ve liseler ile mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime ara verildi.

Çocuğu kreş ve anaokuluna devam eden anneler ile engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Nevşehir

Nevşehir’de beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre il genelinde gece saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklı şekilde devam edeceği, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı, etkisini azaltmakla beraber salı günü de devam edeceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Hava koşulları sebebi ile meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla ilimiz genelinde resmi, özel kreş ve anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararı ile 6 Şubat’ta bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler, engelli ve hamile kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacak.” denildi.

Erzurum

Erzurum’da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 6 Şubat’ta 1 gün süreyle eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Burdur

Meteorolojinin kar uyarısı yaptığı kentte öğleden sonra başlayan kar yağışı ile çatılar ve ağaçlar beyaza büründü. Kar yağışını gören vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda kardan adam yaparken, bazı vatandaşlar da özçekim yaptı. Kar yağışı nedeniyle Karayolları ve trafik ekipleri de Burdur-Antalya Karayolu’nda tedbirlerini artırdı.

Kar yağışının etkili olduğu Gölhisar, Altınyayla Ballık köyü bölgesi, Bucak Çamlık köyü, Ağlasun Sagalasos, Tefenni Belkaya, Yaylaköy, Merkez Çatağıl, Taşkapı, Sarıova köyleri ile Salda Kayak Merkezi, Büğdüz-Aziziye grup yolunda İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele ekipleri kar küreme ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Eğitime 1 gün ara verildi

Burdur Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle okulların pazartesi günü tatil edildiğini bildirdi. Vali Arslantaş, paylaşımında “Sevgili yavrularım, uzun bir tatilin ardından okullarınıza dönmek için ne kadar sabırsızlandığınızın farkındayız. Bugün öğleden sonra başlayan kar yağışı ilimiz genelinde devam ediyor, eğitim öğretim yılımızın ikinci dönemi 07 Şubat 2023 Salı günü başlayacak. Kardan adam yapıyor muyuz?” dedi.

Adana

Adananın yüksek kesimlerinde yoğun şekilde devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ ve Feke ilçelerinde eğitime yarın bir süreyle ara verildiği açıklandı. Ayrıca bu ilçelerde görevli hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Kütahya

Kütahya’da hava sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceye kadar düşerken, aralıklarla etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kütahya Valiliği, beklenen kar yağışının yanı sıra oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi nedeniyle kent genelinde eğitime yarın, 1 günlün ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “İlimizin batı ve kuzey kesimlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak; il genelinde, 06.02.2023 Pazartesi günü, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarında görevli hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personel 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır denildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden açıklanan son verilere göre akşam saatlerinden itibaren ve takip eden günlerde aralıklı olarak başlayan kar yağışının etkisini artıracağı, buzlanma ve don tehlikesinin olacağı kaydedildi. Valiliğin koordinasyonunda yapılan toplantı sonrasında eğitime ilk ve orta dereceli tüm okullarda 6 Şubat 2023 tarihinde geçerli olmak üzere ara verildi. Valiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Afyonkarahisar sınırları içerisinde ilk ve orta dereceli tüm okullar, kreşler, gündüz bakımevleri ve etüt merkezleri 06.02.2023 tarihinde bir gün süre ile eğitime ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Kamuda çalışan engelli, hamile ve diğer özel sağlık durumu bulunan kamu personeli de 06.02.2023 tarihinde idari izinli sayılacaktır. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bütün vatandaşlarımızı dikkatli ve tedbirli olmalarını konusunda uyarıyoruz.”

Karaman

Karaman’da bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı trafikte aksamalara neden oldu. İç Anadolu Bölgesini, Akdeniz Bölgesine bağlayan Sertavul geçidinde kar lastiği bulunmayan TIR ve kamyonların geçişini izin verilmiyor.

Okullar başlamadan tatil edildi

Kar yağışının yarın da devam edecek olmasından dolayı Karaman Valiliğinden il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Karaman Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle il genelinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (İlk ve Orta Dereceli Okullar ile Halk Eğitim Merkezi) 6 Şubat 2023 Pazartesi günü eğitime 1 gün süreyle ara verilmiş olup, engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır. denildi.

Elazığ

Elazığ Valiliği de açıklama yaparak yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında pazartesi ve salı günleri eğitime ara verilmesine karar verilmiştir denildi.

Batman

Batmanın Sason ilçesinde de kaymakamlık kararıyla eğitime pazartesi günü ara verildiği duyuruldu.

Şırnak

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi genelinde ve Uludere ilçesinin Ortaköy, Andaç, Dağdibi, Yemişli, Gülyazı, Ortasu, Ortabağ köyleri ile Uzungeçit Beldesinde kaymakamlıklarca eğitime 1 gün ara verildiği, hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada da yoğun kar yağışı nedeniyle, Muti Köprüsü (Erzincan il sınırı) ile Pülümür ilçe merkezi arasında kalan yolun, ikinci bir duyuruya kadar araç trafiğine kapatıldığı duyuruldu.

Aksaray

Aksaray’da olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat’ta il genelinde eğitime ara verildiği belirtildi.

Kamuda görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“15 tatil, 16 oldu. Ama küçük bir ödeviniz var, sıkı giyinin, arkadaşlarınızla, ailenizle karın tadını doyasıya çıkarın. Kartopunun içine hayallerinizi ve heyecanlarınızı koyun, bakalım kim en uzağa fırlatacak? Bembeyaz bir güzelliğe bürünen ağaçları, çiçekleri seyretmeyi, sokaktaki dostlarımızı beslemeyi unutmayın.”

Samsun

Samsun’da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle Asarcık ilçesinde bütün okulların, Havza ve Kavak ilçelerinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Kars

Kars’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, 6 Şubatta il genelinde eğitime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamuda görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Konya

Konya’da devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, hava şartlarının oluşturduğu risklere karşı önleyici tedbir olarak il genelinde yarın okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, “İl Hıfzısıha Kurulu kararı ile 6 Şubat Pazartesi günü merkez Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerinde eğitim-öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmesine, hamile ve engelli kamu görevlilerinin bir gün idari izinli olmalarına karar verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Konya’nın 18 ilçesinde de eğitime ara verildi

Konya’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 17 ilçedeki okullarda eğitime bir gün ara verilirken bir ilçede iki gün tatil edildi.

Yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle; Ahırlı, Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Derbent, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Yalıhüyük, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde okulların bir gün (6 Şubat Pazartesi), Derebucak ilçesinde ise iki gün tatil edildiği duyuruldu.

Öte yandan kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verildiği belirtildi.

Kırşehir

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini belirtti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün izinli olacağını vurgulayan Vali Buhara, “Sevgili öğrenciler okulunuza kavuşmak için bir gün daha bekleyeceksiniz. Meteorolojik verilere göre beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle ilimiz genelinde 6 Şubat Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir günlük ara verilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Yozgat

Yozgat Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da kent genelinde yoğun kar yağışının beklendiği aktarıldı.

Açıklamada, “Meteorolojiden alınan bilgiye göre gece başlayıp gün boyu devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanmadan dolayı ilimiz genelinde tüm okullar 6 Şubat 2023 Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de 1 gün idari izinli sayılacaktır.” ifadesi kullanıldı.

Ağrı

Ağrı’da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat’ta il genelinde eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamuda görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Giresun

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski nedeniyle Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime 6 Şubat Pazartesi bir günlük ara verildiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca Bulancak, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerindeki köy okullarında eğitime yarın bir günlüğüne ara verildiği de duyuruldu.

Sinop

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre yarın kent genelinde kar yağışının etkili olmasının beklendiği vurgulandı.

Yağışla birlikte ulaşımda aksamaların meydana gelebileceği kaydedilen açıklamada, “Bu nedenle ilimiz genelinde taşımalı eğitim verilen okullarımızda eğitim ve öğretime 6 Şubat Pazartesi günü ara verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Sakarya

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili öğrencilerimiz, kıymetli veliler; meteorolojik verilere göre beklenen kötü hava koşulları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi il genelinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmesine, engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.” ifadesini kullandı.

Balıkesir

Balıkesir’de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, görülen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak il genelindeki okullarda yarın eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kamu kurumlarında görevli hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin bir gün idari izinli sayılacağının belirtildiği açıklamada, çocuğu kreş ve anaokuluna devam eden anneler ile engelli ve hamile kamu çalışanların da idari izinli olacağı kaydedildi.

Muğla

Muğla’nın bazı ilçelerinde, kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Orhan Tavlı başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yaşanan yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verilmesi yönünde karar aldı.

Alınan karar doğrultusunda Kavaklıdere ilçesinde tüm temel eğitim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumlarında, Menteşe, Dalaman, Ula, Yatağan, Köyceğiz ve Seydikemer ilçe merkezlerine ise taşımalı eğitim kapsamında servisle gelen tüm öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

Iğdır

Iğdır’da kar nedeniyle 3 köy okulunda yarın eğitime ara verildi. Kentte etkili olan kar yüksek kesimdeki köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu.

Aralıkla kar ve tipinin devam ettiği kentte, İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının yoğun şekilde yaşandığı Gülpınar, Alibeyköy ve Kervansaray köylerinde eğitime bir gün ara verildi.

Yalova

Yalova’da kuvvetli fırtına nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, alınan son meteorolojik verilere göre ilde rüzgarın kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde geçmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz dâhilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında taşımalı sistemle okula erişim sağlanan öğrenciler için bir gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Taşımalı kapsam dışında kalan tüm öğrencilerimiz 6 Şubat 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Tokat

Tokat’ta taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, AA muhabirine, meteorolojik verilere göre yarın kent genelinde kar yağışının etkili olmasının beklendiğini söyledi.

Yağış nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana gelebileceğini belirten Özdemir, “Bu nedenle ilimiz genelinde taşımalı eğitim verilen okullarımızda eğitim ve öğretime 6 Şubat Pazartesi günü ara verilmiştir.” dedi.

Bilecik

Bilecik’te hava sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceye kadar düştü. Meteoroloji verilerine göre, yarın gün boyunca aralıkla kar yağışının beklendiği kentte Bilecik Valiliği, eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında, “Bilecik’te uydu ve radar verilerine göre il genelinde kar yağışı devam etmektedir. Kar yağışının gece yarısından sonra hafif şekilde devam etmesi beklenirken yarın (pazartesi) öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak zaman zaman kuvvetli olacağı ve kuvvetli rüzgar ile beraber tipi şeklinde yağışlar görüleceği tahmin edilmektedir. Olumsuz hava koşulları nedeniyle, kamu kurum ve kuruluşlarda görevli engelli, malul ve hamile personelin herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır.” denildi.

Eskişehir

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışına bağlı olarak oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ile hamile personelin 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Düzce

Düzce Valisi Cevdet Atay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen kar yağışı nedeniyle pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Vali Atay ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağını belirtti.

Ardahan

Ardahan Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği duyurularak, “Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır.” denildi.

Antalya

Antalya’nın Akseki, Elmalı, Gündoğmuş ve Korkuteli ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, “Akseki, Elmalı, Gündoğmuş ve Korkuteli ilçelerimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle; Eğitim kurumlarımızda 06 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. İlçelerimiz kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel 1 gün idari izinli sayılacaktır ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Antalya’nın Akseki ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle Antalya-Konya kara yolu ulaşıma kapandı.

Gümüşhane

Gümüşhane’de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilk ve orta öğretim düzeyindeki bütün resmi ve özel örgün eğitim kurumları ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de izinli sayılacağı belirtildi.

Çanakkale

Çanakkale’de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, alınan son meteorolojik verilerin değerlendirildiği, buna göre olumsuz hava koşullarının etkisini artırmasının beklendiğinden, il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, Müftülüğe bağlı Kur’an kurslarında ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde yarın eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, il genelinde hamile ve engelli personellerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Siirt

Siirt’in bazı ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına bağlı bazı ilçelerdeki okullarda eğitime ara verilmesi yönünde karar alındı.

Şirvan ilçe merkezi dışında tüm köy okullarının 6-7 Şubat’ta tatil edildiği hatırlatıldı.

Baykan ilçe merkezi ve beldelerin haricindeki köy okulları ile Pervari ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında servisle gelen öğrenciler için de eğitme bir gün ara verildi.

Söz konusu ilçelerde hamile kadınlar ile engelli kamu çalışanları izinli sayılacak.

Van

Van’ın Erciş ve Çatak ilçelerinde kırsal mahallelerdeki ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verildi.

Erciş Kaymakamlığından yapılan açılamada, ilçede kar ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, taşımalı eğitime ve kırsal mahallelerdeki okullara yarın ara verildiği bildirildi.

Çatak Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçede etkili olan kar yağışı nedeniyle kırsal mahallelerdeki ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretim faaliyetlerine bir gün ara verildiği açıklandı.