Kardashian kardeşlerin isyanına Instagram'dan olay yanıt

Popüler platform Instagram'ın TikTok'a benzemeye başlamasıyla şirket, tepki çekti. Bunun üzerine Adam Mosseri, tepkilere yanıt verdi.

Kardashian kardeşlerin isyanına Instagram'dan olay yanıt

Popüler sosyal medya platformu Instagram, gün geçtikçe bünyesine kattığı özelliklerle TikTok‘a rakip olmaya başladı.

Yeni özellikleriyle de rakibine daha fazla benzeyen platform, bu sebeple birçok kullanıcının tepkisine neden oldu. Bunun üzerine Instagram Başkanı Adam Mosseri tepkilere yanıt verdi.

Mosseri: Instagram daha fazla videoya dönüşecek

Instagram Başkanı Adam Mosseri, bugün şirketin platformundaki değişikliklerle ilgili tepkiyi ele alan bir video yayınladı. Meta’ya ait olan Facebook ve Instagram, TikTok’un başarısını taklit etmeye yönelik büyük değişiklikler duyurdu. Bununla ilgili Kim Kardashian ve Kylie Jenner gibi isimler platforma “TikTok olmaya çalışmayı bırak” şeklinde seslendi.

Bu tepkiler üzerine Adam Mosseri bir açıklama yaptı:

“Fotoğrafları desteklemeye devam edeceğiz. Bu mirasımızın bir parçası. Dürüst olmam gerekirse, Instagram’ın giderek daha fazla videoya dönüşeceğine inanıyorum.”

Aynı zamanda Instagram Başkanı, bu durumun kullanıcı eğilimlerini de yansıttığını söyledi.

Platformun herhangi bir değişiklik yapmaması durumunda dahi daha fazla video içeriğinin ortaya çıkacağı açıkladı:

“Fotoğrafları desteklemeye devam ederken bu değişime eğilmek zorunda kalacağız.”

Mosseri, kullanıcıların yayınlarında önerilen gönderilerin yükselişini de savundu. İçerik oluşturucuların takipçilerini büyütmeleri için ‘en etkili ve önemli’ yollar olduklarını iddia etti. Ayrıca kullanıcıların ilgilenmemeleriyle birlikte tüm önerileri bir ay boyunca duraklatacaklarını de belirtti.

Instagram’ın bu adımları, TikTok’a benzemek için yaptığı ilk değişikler değil. Birkaç yıl önce TikTok video formatına benzeyen ‘Reels‘ özelliğini yayına almasıyla birlikte bu benzerlik daha da belirgin hale geldi.

Aynı zamanda Mosseri, doğrudan bahsetmese dahi TikTok’u bir tehdit olarak görüyor. (Shift Delete)