Katar, Senegal'e de yenildi, Muntari'nin golü tarihe geçti: 1-3

2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar, A Grubu'ndaki ikinci maçında da aradığı galibiyeti bulamadı. Senegal'e yenilmekten kurtulamayan Katar, Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü atarak teselli buldu.

Katar, Senegal'e de yenildi, Muntari'nin golü tarihe geçti: 1-3

2022 Dünya Kupası A Grubu ikinci maçında Katar ile karşılaşan Senegal 3-1 kazanarak gruptaki ilk galibiyetini elde etti.

Senegal, Boulaye Dia’nın 41. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde girerken, Alanyasporlu Famara Diedhiou 48’de durumu 2-0’a taşıdı. İkinci golden sonra Senegal kalesinde etkisini artıran Katar, 78’de Mohammed Muntari ile turnuva tarihindeki ilk golünü buldu ve skoru 2-1 yaptı. Ancak 84’te Ahmadou Bamba Dieng maçın sonucunu 3-1 olarak tayin eden isim oldu.

Bu sonuçla, ilk maçta Hollanda’ya yenilen Senegal puanını 3’e yükseltirken, puansız Katar son sırada kaldı. Senegal, gruptaki son maçında 29 Kasım Salı günü Ekvador ile karşılaşacak. Katar ise, Hollanda ile mücadele edecek.

Alanyasporlu Diedhio ağları sarstı

Süper Lig’de Alanyaspor forması giyen Famara Diedhiou, Senegal’in Katar’a attığı ikinci golde ağları sarsan isim oldu. Maçın 48. dakikasında Ismail Jakobs’un ön direğe kullandığı kornere iyi hareketlenen Diedhiou, kafa vuruşuyla skoru 2-0’a getirdi ve turnuvadaki ilk golünü attı. Süper Lig’de bu sezon Alanyaspor formasıyla sadece 2 maça çıkan Diedhiou skor katkısında bulunamadı.

Katar’ın Dünya Kupası tarihindeki ilk golü

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası’na katılan Katar, ilk golünü Mohammed Muntari ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Ismael Mohammed’in ceza sahası içine yaptığı ortaya gerilerden gelerek kafayı vuran Muntari, Katar’ın Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü atarken, skoru da 2-1 yaparak ülkesini umutlandırdı. Ancak bu gol maçı çevirmeye yetmedi. Katar, turnuvanın açılış maçında Ekvador’a 2-0 mağlup olmuştu.