Kimsenin aklına gelmedi! Yargı dizisi hayranı, öyle bir detay fark etti ki...

Ay Yapım'ın Kanal D için çektiği Yargı dizisi her bölümü ile izleyiciyi ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Senaryosu ile dikkatleri üzerine çeken Yargı dizisinin afişiyle ilgili izleyicinin birinden gelen yorum şaşırttı. Dizi hayranı, afişte kimsenin fark etmediği detayları anlattı.

Kimsenin aklına gelmedi! Yargı dizisi hayranı, öyle bir detay fark etti ki...

Başrollerini Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz’in paylaştığı Yargı dizisi oyuncuları ve başarılı hikayesi ile yayınlandığı gün birinci olamasa da reytinglerini giderek yükseltiyor.

Başlamadan önce afişi ile çok konuşulan Yargı dizisi büyük bir izleyici kitlesine sahip. Bir izleyici Yargı dizisinin afişini inceledi kimsenin fark etmediği detayları ortaya çıkardı.

Yargı dizisinin bir izleyicisi dizinin afişiyle ilgili Ekşi Sözlük'te özetle şu yorumda bulundu:

"Posterde üç kez Ilgaz-Ceylin ilişkisi iç içe geçmiş şekilde vurgulanmış. Bunlardan en geride ve gölgede kalanı aşk ilişkilerini, en öne çıkarılmış olanı ise verdikleri hukuki savaştaki ilişkilerini gösteriyor. Bu ilk fotoğrafta Ilgaz ve Ceylin birbirlerine bakmıyorlar ama sanki aynı hedefe kitlenmiş gibiler. El ele tutuşsalar da bir adliye koridorunda, klasik bir gözaltı hücre sırasında oturuyorlar. Elleri birbirlerine sarı simden yapılmış örgü bir kordon ile bağlanmış. Bu sarı sim kordon savcıların cübbelerinde yer alır. Sarı sim kordonun resmi olmayan kaynaklarda adalete hizmet eden savcılığın mesleki sembolü olduğu belirtilir. Bu sim kordon hem Ilgaz hem Ceylin'i her şeyin başında birbirine bağlıyor. Hem de bir anlamda onların ellerini kollarını kanun önünde bağlıyor.

İkinci sırada gelen görselde ise Ilgaz ve Ceylin birbirlerine sırtlarını dönmüşler. Bu hem görüş ayrılıklarını hem aileleri nedeniyle ayrı düşmelerini hem de birbirlerine sırtlarını dönecek kadar güven duymalarını simgeliyor.

Hikaye başladığında sadece hukuki boyutta olan ilişki, zaman zaman ikisinin farklı yönlere bakmalarına rağmen birbirlerine güven duydukları bir ortaklığa ve sonunda da aşka evrildi. Ancak aşkları hukukun ve ailelerinin gölgesinde kalacak gibi görünüyor.

Dizinin posterine göre başından beri vaat ettiği öykü Ilgaz ve Ceylin'in aşk hikayesi olduğu için bu aşkı izlemekten rahatsız olanların diziyi eleştirmesi kadar anlamsız ve haksız bir eleştiri olamaz diye düşünüyorum. Bu diziyi Ilgaz ve Ceylin aşkı var diye eleştiremezsiniz. Ama bu aşkı göstermeyen ya da gösterirken muhafazakar davranan bir senaryoyu yerin dibine batırma hakkına sahipsiniz. Çünkü dizinin bu posterle seyirciye vaat ettiği hikaye bu posterde gölgede olsa da tutkusu aşikar olan bir aşkın hikayesidir."