Korona virüsün en bulaşıcı varyantı tespit edildi! 5 semptomu açıklandı!

Koronavirüs salgınında BA.5 varyantı endişesi başladı. Omicron'un alt varyantı olan mutant virüs, bugüne kadar görülen en bulaşıcı varyant... BA.5'in 5 ana semptomu ise açıklandı.

Korona virüsün en bulaşıcı varyantı tespit edildi! 5 semptomu açıklandı!

Koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana görülen en bulaşıcı varyant tespit edildi. Aşıdan ve bağışıklıktan kaçabilen Omicron'un BA.5 mutantı dünyayı etkisi altına alıyor.

Çin hem aşırı sıcakla hem de koronavirüsün yeni varyantıyla mücadele ediyor. Fujian bölgesinde salgın önlemleri artırıldı. Yollarda dezenfekte çalışmalarının yapıldığı bölgede mobil test noktaları kuruldu. Vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturarak koronavirüs testi yaptırıyor.

Şanghay'da da benzer görüntüler var. Mobil test noktaları önünde kuyruklar oluştu.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi yeni varyantın ay sonuna kadar Avrupa'da dominant tür olacağı görüşünde. Sonbaharda yeni aşı kampanyası düzenlenecek. Ancak Omicron varyantına karşı özel olarak geliştirilmiş onaylı bir aşı henüz yok.

ABD'de BA.5 varyantı alarmı verildi. Ülkede görülen her 10 vakadan 8'ini yeni mutant oluşturuyor.

2. takviye doz aşıların tüm yaş gruplarını kapsayacak şekilde genişletilmesi gündemde. Beyaz Saray vaka sayılarının artacağını düşünüyor. Yazılı açıklamada "belirtiler yeni varyantın bağışıklıktan kaçabileceğini gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

Bu 5 semptoma dikkat

Vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesi ile uzmanlar BA. 5'e karşı uyarılarını sıklaştırmış durumda. New York Times'ta yer alan habere göre, bu varyantın beş temel semptomu bulunuyor.

-Öksürük

-Burun akıntısı

-Boğaz ağrısı

-Yorgunluk

-Baş ve kas ağrıları

Uzmanlar BA.4 ya da BA.5 ile enfekte olan kişilerin Delta veya koronavirüsün diğer varyantları ile enfekte olanlara kıyasla tat ve koku duyularını kaybetme veya nefes darlığı yaşama olasılıklarının daha düşük olduğunu belirtiyor.