Koronavirüs belirtileri güncellendi! İşte en sık görülen semptomlar…

2019'un son haftalarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alan Covid-19'un en çok görülen belirtileri değişti.

Koronavirüs belirtileri güncellendi! İşte en sık görülen semptomlar…

Korona virüsü salgınının öksürük, baş ağrısı, koku ve tat kaybı ve yüksek ateş gibi bilinen semptomları yeni mutasyon ve varyantlarla şekil değiştirmeye başladı.

İngiltere’de Covid-19 hastalarında görülen belirtilerin sıralandığı Zoe Covid Araştırma Uygulaması'nda en çok görülen hastalık semptomlarının sırası değişti. Eskiden korona virüsü salgınında en çok görülen yüksek ateş, öksürük ve tat-koku kaybı gibi belirtilerin daha nadiren görülmeye başlandığı ortaya çıktı.

Verileri inceleyen bilim insanları ve uzmanlar, artık en çok görülen semptomun boğaz ağrısı olduğunu açıkladı. Korona virüsü bulaşan kişilerde en çok görülen belirtinin artık boğaz ağrısı olduğunu aktaran uzmanlar, baş ağrısı ve burunda tıkanıklığın da öne çıktığını duyurdu.

Dünya çapında 6.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan korona virüsü salgınının başında tat-koku kaybı en sık rastlanan semptomlardan biriydi. Araştırmada ayrıca öksürük, çatallı ses, hapşırmak, halsizlik ve kas ağrısının da yaygın semptomlardan bazıları olduğu kayıtlara geçti.

Araştırma sonuçlarını inceleyen Zoe’nin kurucusu Profesör Tim Spector, “Eğer soğuk algınlığı ve grip gibi belirtiler gösteriyorsanız, Covid-19 olma ihtimaliniz iki kat yüksek” dedi.

En sık görülen corona virüs belirtileri:

Koku kaybı - yüzde 10

Kulak ağrısı- yüzde 11

Nefes darlığı - yüzde 11

Terleme veya titreme - yüzde 12

Ateş - yüzde 13

Göğüs ağrısı - yüzde 13

Koku hissi değişimi - yüzde 13

Göz ağrısı - yüzde 14

Lenf bezlerinin şişmesi - yüzde 15

Baş dönmesi - yüzde 18

Kas ağrısı - yüzde 25

Yorgunluk - yüzde 27

Hapşırma - yüzde 32

Ses kısılması - yüzde 35

Balgamlı öksürük - yüzde 37

Burun akıntısı - yüzde 40

Kuru öksürük - yüzde 40

Burun tıkanıklığı - yüzde 40

Baş ağrısı - yüzde 49

Boğaz ağrısı - yüzde 58