Lider Trabzonspor, Sivas'ta takıldı! Kar yağışı maça damga vurdu!

Lider Trabzonspor zorlu Sivasspor deplasmanında geriye düştüğü maçta beraberliği kurtardı. Sivas'ta yoğun kar altında oynanan maç 1-1 sona erdi. Abdullah Avcı son dakikalarda gördüğü kırmızı kartla tribüne gönderildi.

Lider Trabzonspor, Sivas'ta takıldı! Kar yağışı maça damga vurdu!

Ligin en zor deplasmanlarından birine çıkan ligin lideri Trabzonspor müthiş kar yağışı altında oynanan maçta 1 puanla yetindi.

2022’nin ilk deplasmanında soğuk havada 3 puan mücadelesi veren bordo mavililer ligin güçlü ekiplerinden Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı ve 2 puan kaybetti.

20. dakikada öne geçen Sivasspor 4 dakika sonra Abdülkadir Ömür’ün golüne engel olamadı. İlk yarısı karşılıklı gollerle geçilen maçın ikinci yarısıyla birlikte Sivas’ta müthiş bir kar yağışı başladı.

Ceza alanı çizgilerinin görünmez hale geldiği yağışla birlikte hakem Mete Kalkavan oyunu durdurdu ve kale çizgilerinin temizlenmesini istedi. Bu arada sahaya beyaz top yerine turuncu top getirildi. Oyunun kalan bölümünde görüş açısı iyice düşen futbolcular pozisyon bulmakta bir hayli zorlandı.

Abdullah Avcı’ya kırmızı kart

90. dakikaya 1-1’lik eşitlikle girilirken yaşanan bir pozisyon sonrası sinirlenerek oyun alanına giren ve hakem Mete Kalkavan’a itiraz eden Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı kırmızı kartla tribüne gönderildi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca iki taraf da 1 puana razı oldu. Bu sonucun ardından Trabzonspor 50, Sivasspor ise 30 puana yükseldi.

Gelecek hafta Trabzonspor sahasında Giresunspor ile karşı karşıya gelecek. Sivasspor ise deplasmanda Göztepe ile oynayacak.