MasterChef Türkiye'de 8. önlük sahibini buldu

'MasterChef Türkiye 2022'de ana kadro şekillenmeye devam ediyor. Her gün yapılan yarışmalar sonunda aday isimlerden biri ana kadroya seçilme hakkı kazanıyor. MasterChef, 9 Ağustos Salı akşamı yeni bölümüyle ekranlara geldi. Yarışmada ana kadroya girip sekizinci önlüğü alan belli oldu. İşte en iyi sardalya ve aşureyi yapan yarışmacı...

MasterChef Türkiye'de 8. önlük sahibini buldu

MasterChef Türkiye 2022'nin dün akşam yayınlanan son bölümünde final turunda mücadele eden yarışmacılar arasında ana kadroya girebilmek adına kıyasıya mücadele yaşandı. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun jüriliğinde gerçekleşen zorlu oyunlarda yarışmacılar tezgah başında tüm hünerlerini gösterdi. 9 Ağustos Salı akşamı yeni bölümüyle izleyici karşısına çıkan MasterChef'te ana kadroya giren sekizinci isim belli oldu.

İlk etapta aşure yaptılar

Final eleme turu heyecanının ikinci haftasında 15 kişilik yarışmacı adayı, iki aşamadan oluşan final turuna çıktı. Mücadele dolu gecede şefler yarışmacı adaylarından ilk etapta aşure hazırlamalarını istedi.

MasterChef Türkiye'de 8. önlük sahibini buldu

Yaratıcılık turuna geçtiler

Şeflerin verdikleri 40 dakikalık süre sonunda yapılan değerlendirme ile ikinci etaba geçen isimler belli oldu. Yaratıcılık turuna geçen yarışmacılar; Rağde, Vural, Rukiye, İbrahim, Erkan ve Fatma Nur oldu.

Sardalya ile yaratıcı tabak

Gecenin ikinci ve son etabında ise şefler bu kez yarışmacı adaylarından sardalya ile yaratıcı tabak hazırlamalarını istedi. Bu turda da şefler tabakları hazırlamaları için yarışmacılara verdikleri süreyi duyurdu.

MasterChef Türkiye'de 8. önlük sahibini buldu

Gecenin birincisi belli oldu

Süre sonunda uzun bir değerlendirme yapan şefler ikinci turun en başarılı tabağını yapan isimlerin Rukiye, Rağde, Fatma Nur olduğunu açıkladı. Rakiplerinden daha başarılı yemek yapan Fatma Nur ve Rağde finale kaldı. Şeflerin oy birliği ile gecenin birincisi Fatma Nur oldu.

Fatma Nur, “Çok uzun zamandır hem okuyup hem çalıştım. Hayatım boyuncu emekçi, üretici oldum. Çok heyecanlandığımda saçmalıyorum, ustalarıma saygısızlık yapmak istemedim. Umarım bu saatten sonra her şey çok güzel olacak. Babacığım bileziğimi al artık ana kadroya girdim" açıklamasında bulundu.

MasterChef Türkiye'de 8. önlük sahibini buldu

İşte seçilen isimler...

MasterChef Türkiye 2022 ana kadro seçimleri için final turları geçtiğimiz hafta pazartesi günü başladı. Hafta başından itibaren kadroya katılan isimler; Metin, Gamze, Onur, Çağatay, Şeyma ve Melih olmuştu. Bu hafta ise kadroya giren isimler Büşra ve Fatma Nur olarak seçildi.

MasterChef Türkiye'de 8. önlük sahibini buldu

Final turu öncesi yarışmacı adaylarına açıklama yapan Somer Şef 16 kişilik yarışmacı adayları arasından her gün bir ismin ana kadroya seçileceğini söyledi. Üçüncü turun altı gün devam edeceğini belirten Somer Şef kazananların balkona çıkıp kadroya garantileyeceğini ifade etti. (Milliyet)