MasterChef Türkiye'de dördüncü önlüğün sahibi belli oldu! 'Çok şaşkınız'

Jüri koltuğunda Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu'nun oturduğu MasterChef Türkiye 2022'de dördüncü tur final heyecanı başladı. Ana kadro yarışmacılarının seçildiği MasterChef, 4 Ağustos Perşembe akşamı 30'uncu bölümüyle ekranlara geldi. Çin pilavı ve avakado ile yaratıcı tabak çıkartmaya çalışan yarışmacılardan ana kadroya giren isim belli oldu.

MasterChef Türkiye'de dördüncü önlüğün sahibi belli oldu! 'Çok şaşkınız'

TV8 ekranlarının heyecanla takip edilen yarışması MasterChef Türkiye 2022'de ana kadro oluşturulmaya devam ediyor. Yapılan yarışmalar sonucunda aday isimlerden bir kişi ana kadroya seçilme hakkı kazanıyor. Yarışmada ilk üç geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. 4 Ağustos Perşembe günü yayınlanan bölümde yarışmacılar, ana kadroya giren dördüncü isim olmak için tezgah başına geçti. İlk gruptan ana kadroya çıkmak için ise son iki oyun kaldı.

Ana kadroya giren isimler

Rakiplerinden daha başarılı yemek yaparak MasterChef Türkiye 2022 ana kadrosuna seçilen ilk yarışmacı Metin, ikinci isim ise Gamze olurken, MasterChef'te ana kadroya giren son isim Onur olmuştu.

Lezzet mücadelesinin yaşandığı MasterChef Türkiye'de dördüncü finalist için yarışmacı adayları tezgah başına geçti. İlk etapta istenen yemek Çin pilavı oldu. Oyunun ardından yedi isim ikinci oyuna geçmeye hak kazandı. Yemeği en iyi yapan Ege, Çağatay, Şeyma, Melih, Mesut, Tolga, Yaren yaratıcılık turunda yarıştı.

MasterChef Türkiye'de dördüncü önlüğün sahibi belli oldu! 'Çok şaşkınız'

İkinci aşamada MasterChef jürisi adaylardan avakado ile yaratıcı tabaklar çıkarmalarını istedi. Tabakların tadım aşaması ardından Jüri, içlerinden bir tarifin finale oynayacağını belirtti. Bu tabağın ise Melih'e ait olduğu açıklandı.

"Bir tabak bizi çok mutlu etti"

Muhteşem bir tabak diyerek duyuran Mehmet Şef, 'Çok şaşkınız, böyle bir aşamada böyle bir tabak bizi çok mutlu etti. 'Usta işi... Yanına hiçbir pulu alınmamış bir levrek koyuyorsun. Bir çuval inciri berbat ettin. Onu yapan insan bunu nasıl yapar? O sos için Melih'e bir moral alkışı yapmanızı istiyorum'' sözlerini kullandı.

MasterChef Türkiye'de dördüncü önlüğün sahibi belli oldu! 'Çok şaşkınız'

Dördüncü isim belli oldu

İki etaptan oluşan yarışmada en başarılı tabakları hazırlayan, MasterChef Türkiye’nin ana kadrosuna katılan dördüncü isim ise jürilerin ortak kararıyla Çağatay oldu.

Çağatay şunları söyledi:

"Dün motivasyon olarak çok kırılmıştım. Eve gittim üç saat uyuyamadım. ‘Ne olursa olsun kulağın orada olsun, orayı dinle ve çıkarsın zaten’ dedim. Sizi dinledim."

MasterChef Türkiye'de dördüncü önlüğün sahibi belli oldu! 'Çok şaşkınız'

Masterchef Çağatay kimdir?

MasterChef Çağatay 24 yaşında ve yarışmaya İstanbul’dan katılıyor. Profesyonel şef olarak çalışan Çağatay, Silivri Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu. İtalya’da staj yapan Akgül, yaklaşık sekiz yıldır aşçılık yapıyor. Çağatay Akgül mesleğe tatlı ile başladığını ve tatlı yapmayı çok sevdiğini açıklamıştı.