MHK Başkanı Lale Orta, canlı yayında hakem hatalarını açıkladı

Yayıncı kuruluş ekranlarında çok tartışılan pozisyonları ve yapılan hakem hatalarını açıklayan MHK Başkanı Lale Orta, derbideki penaltı pozisyonu için 'Aldatmaca. Dünyanın hiçbir yerinde buna penaltı verilmez' ifadelerini kullandı.

MHK Başkanı Lale Orta, canlı yayında hakem hatalarını açıkladı

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, yayıncı kuruluş Bein Sports’ta yayımlanan ‘Kuralına Göre’ programında son haftaların tartışmalı pozisyonlarını yorumladı.

Türkiye’de ilk defa MHK Başkanı, bir yayına katılarak hakem hatalarını konuştu. Hakem Danışmanı Hugh Dallas ile birlikte son günlerin en çok konuşulan pozisyonlarını masaya yatıran Orta, gündem yaratan ifadeler kullandı.

Lale Orta ayrıca, Süper Lig kulüplerinin açıklanmasını istedikleri pozisyonları kendilerine göndererek bir çatı altında buluşup şeffaflıkla açıklayacaklarını dile getirdi.

İşte Lale Orta ve Hugh Dallas’ın değerlendirdiği o pozisyonlar…

‘Her ay bir gün belirleyelim’

“Bu pozisyonları kamuoyunun merak ettiği pozisyonlardan seçtik. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un açıklanmasını istediği pozisyonlar vardı, onları da dahil ettik. 17 takımın değerli teknik direktörlerinin, bizden açıklanmasını istediği pozisyonlar varsa, her ay bir gün belirleyelim. İkişer pozisyonu bize göndersinler ve davet edelim, bütün pozisyonları şeffaflıkla açıklayalım.”

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı:

MHK Başkanı Lale Orta: “Burada penaltı yok, aldatmacadan bahsedebiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde bir kişi bile buna penaltı demez. Kesinlikle sahada verilmiş yanlış karar. VAR’ın düzeltmesi gereken netlikte. VAR da hatalı davrandı, müdahale etmedi. Bu pozisyon maçın sonucunu etkilemedi, bu biraz hakem şansı. İçimizi biraz olsun rahatlattı. Art niyet yok, insani hata. Halil Umut Meler dünyada ön plana çıkmış hakemimiz. Buradan kendisi ders çıkartacaktır ve performansını olumluya doğru düzeltecektir.”

MHK Hakem Danışmanı Hugh Dallas: “Hakem oyunculara uzak kalmış. Fakat görebiliyor, hissedebiliyor. Welinton’un müdahalesinin kural dışı olduğunu hissedebiliyor. Yetenekli hakemlerde sıkça karşılaştığımız durum. Sarı kart gerekiyor. Oyuncunun niyeti topa müdahale. İkinci sıradan kırmızı çıkması doğal. %100 gol pozisyonu ama oyuncunun topla oynama niyeti var. Bu yüzden sarı doğru.”