MHK'den 3 hakem için tarihi karar

Süper Lig'in 16. haftasına damga vuran iki pozisyonun VAR kayıtlarının açıklanmasının ardından Merkez Hakem Kurulu'ndan jet bir açıklama geldi.

MHK'den 3 hakem için tarihi karar

Merkez Hakem Kurulu, Gaziantep – Beşiktaş ve Sivasspor – Galatasaray maçları ile ilgili tarihi bir açıklama yaptı.

MHK’den yapılan açıklamada Sivasspor – Galatasaray maçında önemli bir hakem hatası yapıldığını, maçın hakemi Erkan Özdamar’a uzun süre görev verilmeyeceği duyuruldu.

VAR hakemi Özgüç Türkalp’e ise bundan sonra görev verilmeyeceği belirtildi.

Gaziantep – Beşiktaş maçının hakemi Atilla Karaoğlan’ın da N’Koudou’yu atmayarak hatalı karar verdiğini açıkladı. Atilla Karaoğlan'a da uzun süre maç verilmeyeceği duyuruldu.

İşte MHK’den yapılan açıklama:

“Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. – Beşiktaş A.Ş., Demir Grup Sivasspor – Galatasaray A.Ş. maçlarının hakemleri ve Demir Grup Sivaspor – Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemi ile ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu gerekli incelemelerini gerçekleştirmiştir.

Demir Grup Sivasspor – Galatasaray A.Ş. maçında ofsayt gerekçesiyle golün iptal edildiği, bu kararın hatalı bir karar olduğu, ayrıca Gaziantep FK A.Ş. – Beşiktaş A.Ş. maçının hakeminin, VAR hakeminin izleme önerisine rağmen ihlali yapan oyuncuyu ihraç etmeyerek “önemli hakem hatası” yaptıkları tespit edilmiştir.

Demir Grup Sivasspor – Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemine bundan sonra görev verilmeyeceğini, söz konusu iki maçın hakemlerine ise uzun süre görev verilmeyeceğini kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.”