Müzisyen David Crosby'nin ölüm nedeni açıklandı

Rock müzik dünyasının iki önemli grubu Byrds ve Crosby, Stills, Nash & Young'ın kurucuları arasında yer alan ünlü müzisyen David Crosby geçtiğimiz aylarda yaşama veda etmişti.

Müzisyen David Crosby'nin ölüm nedeni açıklandı

Geçtiğimiz aylarda 81 yaşındayken hayatını kaybeden ABD’li ünlü müzisyen David Crosby’nin ölüm nedeni belli oldu. Grup arkadaşı Graham Nash, Crosby’nin ikinci kez Covid-19’a yakalandıktan sonra uykusunda öldüğünü açıkladı.

Ocak 2023’te hayatını kaybeden Crosby’nin ani ölümünün Los Angeles’ta bir konser için prova yaptıktan sadece birkaç saat sonra gerçekleştiği de öğrenildi.

Grup arkadaşının ölümünü detaylandıran Nash, “Los Angeles’ta grupla yapılacak bir konser için prova yapıyordu. Üç günlük provalardan sonra kendini biraz hasta hissetti. Halihazırda Covid-19 geçirmişti ve sonra yine Covid-19’a yakalandı. Eve gitti, biraz kestirmeye karar verdi ve bir daha uyanmadı.” diye ekledi.

Mr. Tambourine Man ve Turn! Turn! Turn! isimli şarkılarıyla hatırlanan The Byrds grubunun kurucuları arasında yer alan Crosby daha sonra “süper grup” olarak da adlandırılan Crosby, Stills and Nash'i kurmuştu.

Bu grupta Stephen Stills ve Graham Nash'le sahne alan Crosby'nin grubuna daha sonra Neil Young da katılmıştı. (Sözcü)