Müzisyen Dead Kennedys, evinde ölü bulundu

Ünlü Amerikalı rock grubu Red Hot Chili Peppers ile de çalışan rock grubu Dead Kennedys'in davulcusu Darren Henley, 63 yaşında hayatını kaybetti.

Müzisyen Dead Kennedys, evinde ölü bulundu

63 yaşındaki Darren Henley, Los Angeles'ta bulunan evinde "kazara düşmesi sonucu kafasına aldığı travma" nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Henley, 1988'de dünyaca ünlü rock grubu Red Hot Chilli Peppers ile kısa bir süre çalışmış ancak asıl üne The Dead Kennedys grubunun bir üyesi olarak kavuşmuştu.

Henley'in acı haberini The Dead Kennedys duyurdu. The Dead Kennedys, "Dead Kennedys'in davulcusu D.H. Peligro (Darren Henley) dün, 28 Ekim'de Los Angeles'taki evinde vefat etti. Kazara düşme sonucu başına aldığı darbe nedeniyle hayatını kaybetti. Düşünceleriniz ve teselli edici sözleriniz için teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.

Darren Henley kimdir?

Henley, 1981'de The Dead Kennedys'in orijinal davulcusunun yerini aldıktan sonra 1986'da grup dağılana kadar grupla çalışmaya devam etti. Daha sonra 1988 yılında rock grubu Red Hot Chilli Peppers'a katıldı ve davulcu Jack Irons'tan görevi devraldı.

Yıllardır grupla beraber iş yürüten Henley, daha önce de şarkıcı Anthony Kiedis ve basçı Flea ile birlikte Three Little Butt Hairs adlı bir komedi grubunda yer almıştı. Henley grubun dördüncü albümü Mother's Milk'te yer alan bazı şarkıların yazılma sürecinde de destek verdi fakat albümde yer almadı.

Kasım 1988'de gruptan kovulmasının ardından haftalar sonra Chad Smith onun yerini aldı ve o zamandan beri grupla çalışmaya devam etti. 2001 yılında The Dead Kennedys eski solisti Jello Biafra olmadan yeniden kuruldu.

Henley 2008'in başlarında gruba ara verdi, ancak Haziran 2009'da gruba yeniden katıldı ve ölümüne kadar grupla birlikte çalıştı.