Netflix, yeni dizisi Wednesday'in devam edeceğini duyurdu

Bir süredir, bazı popüler yapımlarını iptal eden Netflix, yeni dizisi Wednesday'in yeni bir kanal ile anlaşmasıyla ilgili çıkan söylentilerden sonra ikinci sezonunu nihayet duyurdu.

Netflix, yeni dizisi Wednesday'in devam edeceğini duyurdu

Netflix, son zamanlardaki en popüler yapımlarından biri olan Wednesday’in ikinci sezonunu nihayet duyurdu. Jenna Ortega’nın Addams Ailesi karakterini canlandırdığı dizi, Stranger Things’in 4. sezonundan sonra 2022’nin en popüler ikinci Netflix dizisi oldu.

Ürkütücü dizi, daha önce Stranger Things tarafından tutulan rekorları kırarken, kasım ayında 341,2 milyon izlenme saatini aşarak ilk haftasında Netflix’in en çok izlenen İngilizce dizisi oldu.

Wednesday’in yakaladığı bu başarıya rağmen Netflix, sevilen dizinin ikinci sezonunu duyurmakta yavaş kaldı ve bazı izleyiciler, dizinin bir sonraki bölümünün Amazon Prime gibi başka bir platformda yayınlanabileceği konusunda spekülasyonlar çıkardı.

Nihayet platform, tüm bu söylentilere son vererek sosyal medya hesapları üstünden Wednesday’in ikinci sezonunu duyurdu.

Nielsen verilerine göre Wednesday’in başarısı, tüm izleyicilerin yaklaşık yüzde 25’ini oluşturan Hispanik haneler başta olmak üzere çok kültürlü izleyiciler arasındaki popülaritesinden kaynaklanıyor. Nielsen, gösterinin genç kadınlar arasında da popüler olduğunu, Wednesday izleyicilerinin yaklaşık yüzde 60’ının kadın olduğunu ve yarısından fazlasının 18 ile 49 yaşları arasında olduğunu söyledi.

Wednesday, ayrıca popüler kültürde de yeni trendler yarattı. Dizide kullanılmamış olsa da Lady Gaga’nın 2001 tarihli şarkısı “Bloody Mary”nin ilk çıkışından on yıl sonra listelerde yükselmesini sağladı.

Şarkı dizide yer almıyor ancak, Ortega’nın parçanın hızlandırılmış bir versiyonunda dans ettiği viral bir düzenleme, kullanıcıların dansı yeniden yaratması için bir TikTok trendine dönüştü.

“Bloody Mary”, Spotify’da 100 milyondan fazla dinlenmeyi aştı ve hatta Lady Gaga, Ortega’nın dans hareketlerini şarkıya taklit ettiği bir video yayınladı. (Sözcü)