OnlyFans, yetişkin içeriklerini kaldırıyor mu?

OnlyFans CEO'su, bugün yetişkin içerikleri üzerine yaptığı açıklama ile platformun hayranlarını üzdü. İşte detaylar...

OnlyFans, yetişkin içeriklerini kaldırıyor mu?

Geçtiğimiz günlerde OnlyFans içerik üreticilerinden Amouranth’ın kocası tarafından baskı gördüğünü açıklaması tüm platformu salladı. Bugün ise OnlyFans CEO’sundan yetişkin içerikleri üzerine bir paylaşım geldi. İşte detaylar…

OnlyFans, yetişkin içerikleri kaldıracak mı?

Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde popülerliğini giderek artıran OnlyFans, günümüzde yetişkin içerikleri üreten kişilerin yaptıkları paylaşımların para karşılığında görülebilmesi için abonelik ile ödeme sisteminin kullandığı bir platform olarak biliniyor.

Fakat şirket her ne kadar özgün ve özgür paylaşımı destekliyor olsa da bu durumdan rahatsız. Zira platformun her türlü içerik oluşturucuya kapısı açık. Bu bir şarkıcı, ressam, mimar veya influencer olabilir. Ancak bu 2 yıl içerisinde yetişkin içeriklerinin sayısı tavan yaptı.

Aslında OnlyFans 2021 yılında finansal anlaşma sağladıkları bir şirketin politikalarından ötürü yetişkin içeriklerine yer verilmeyeceğini söyledi. Fakat platformun neredeyse tamamı bu gelir kaynağı sayesinde ayakta durduğu için kararından vazgeçti.

Bugün ise şirketin CEO’su tarafından yapılan bir açıklama ile 5 yıllık gelecek planı paylaşıldı. Buna göre önümüzdeki yıllarda yetişkin içerikleri dışında kalan alanların daha fazla destekleneceği ve bu süreçte +18 içeriklerin platformun yalnızca küçük bir bölümünü oluşturacağını söyledi.

Yani geçtiğimiz yıl atılan adımın arkasında duruyorlar. Tek fark olarak +18 içeriklerin paylaşımına izin verilecek. Ancak belirtildiği gibi platformun yalnızca bununla anılmasını istemiyorlar. Zira rakiplerinin yetişkin içerikleri üreten siteler değil popüler sosyal medya platformları olduğunda ısrar ediyorlar.

Öte yandan yasak getirmedikleri veya ücret kesintilerini artırmadıkları sürece bu hedef tutmayacak gibi duruyor. Bunun nedeni ise son dönemde yetişkin içerikleri üreten sayısı yüzde 34, fan-hayran adı verilen ücretli abone sayısı da yüzde 128 oranında artış gösterdi.

Buna karşılık olarak diğer alanlardaki büyüme ise önemsenmeyecek kadar düşük oranda. Yani +18 paylaşımları bastırabilecek kadar ne içerik üreticisi ne de ücretli abone veya hayran kitlesi bulunmuyor. Bu yıl elde edilen 2.5 milyar dolarlık geliri de şirketin CEO’su geride bırakmayı göze alsa da hissedarlar karşı çıkacak. (Shift Delete)