Oyuncu Anne Heche'nin ölüm nedeni açıklandı

5 Ağustos'ta geçirdiği trafik kazası sonrası komada kalan oyuncunun bir haftanın sonunda beyin ölümü gerçekleşip yaşam destek ünitesi kapatılmıştı. Anne Heche'nin geçirdiği kazada ölümüne neden olan etkenler açıklandı.

Oyuncu Anne Heche'nin ölüm nedeni açıklandı

Hollywood’un ünlü oyuncularından Anne Heche’nin 5 Ağustos’ta geçirdiği araba kazasında dumandan ve termal yaralanmalardan öldüğü açıklandı.

Los Angeles County Adli Tabip hazırladığı raporda; travmaya bağlı göğüs kemiği kırığını, ölümüne katkıda bulunan bir faktör olarak listeledi.

Ulusal Sağlık Enstitüsü’ne göre, göğüs kemiği kırıkları, kişinin göğsünün direksiyon simidine çarpmasından kaynaklanıyor ve kadın sürücülerde biraz daha yüksek bir etkiye sahip.

Heche’nin 12 Ağustos’ta beyin ölümü gerçekleştiği duyurulmuş ve organ nakli için 15 Ağustos’ta yaşam desteğinden çıkarılmıştı.

Heche’nin ölümünü temsilcisi şu sözlerle duyurmuştu:

“Parlak bir ışığı, nazik ve neşeli bir ruhu, sevgi dolu bir anneyi ve sadık bir arkadaşı kaybettik. Anne çok özlenecek, ancak güzel oğulları, ikonik çalışmaları ve tutkulu savunuculuğu ile yaşıyor.”

5 Ağustos öğleden sonra, Emmy ödüllü oyuncu, Mini Cooper’ı ile Los Angeles’taki Mar Vista mahallesindeki bir eve çarpmıştı. Olay yerindeki görgü tanıklarının ifadesine göre, Heche daha önce de yakındaki bir apartman kompleksinin garajına çarptı.

Olay yerinden çekilen fotoğraflar, oyuncunun bir sedyeye konulduğunu ve sırtında ciddi yaralar olduğunu gösterirken, konuttan yükselen dumanın yanı sıra bölgeyi çevreleyen çok sayıda itfaiye aracını da gözler önüne serdi.

Olayı inceleyen müfettişler, kaza anında Heche’nin kokain etkisi altında olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.

Heche, California’daki West Hills Hastanesi ve Tıp Merkezi’ndeki Grossman Yanık Merkezi’nde yaşamını kaybetti. (Sözcü)