Oyuncu Henry Cavill'den samimi itiraf! 'Sherlock rolünü…'

Netflix yapımı Enola Holmes, ikinci filmiyle ekranlara gelmeye hazırlanırken her iki filmde de rol alan Henry Cavill'den samimi bir itiraf geldi. Cavill, kendisine rol teklif edildiğinde şoke olduğunu söylüyor.

Oyuncu Henry Cavill'den samimi itiraf! 'Sherlock rolünü…'

Edebiyat dünyasının gizemli, zeki ve sıra dışı dedektifi şimdiye kadar defalarca beyaz perdede izleyici karşısına çıkmıştı. Ancak akış platformu, bu defa hikayeyi Sherlock’un kız kardeşi Enola’ya çevirdi.

2020’de yayınlanan Enola Holmes, ağabeyi Sherlock için çekilen filmlerin ve dizilerin aksine çok daha renkli, muzip, eğlenceli bir şekilde ekranda göründü ve o kadar sevildi ki Netflix ikinci film için de çalışmalarını hızlandırdı.

Jack Thorne ve Nancy Springer’ın senaryosunu yazdığı, yönetmen koltuğunda Harry Bradbeer’in oturduğu filmlerin başrolünde Millie Bobby Brown yer alıyor. Stranger Things yıldızına ise Helena Bonham Carter ve Henry Cavill gibi birbirinden başarılı isimler eşlik ediyor.

Her iki yapımda da Brown’ın performansı kadar Cavill de izleyenleri şaşırtıyor. Şimdiye kadar süper kahraman olarak daha sert mizaçlı karakterleri canlandıran Cavill, Enola Holmes’da meşhur dedektif Sherlock’u muzip bir şekilde ortaya koyuyor.

Hayranlarının pek de alışık olmadığı şekilde ekranda görülen Cavill de rol teklifi kendisine geldiğine şoke olduğunu söylüyor.

Empire dergisi podcast’i sırasında Cavill, Enola Holmes’un senaryosunu ilk okuduğunda, senaryonun kendisine neden gönderildiği konusunda kafasının karıştığını açıkladı:

“Kötü olduğundan değil, ama kendimi herhangi bir rolde hayal etmek zordu. Sonra menajerimle konuştum ve ‘Tamam, o zaman kimi okuyorum? Bunu bana neden gönderdin?’ dedim. ‘Şey, bu Sherlock için. Sherlock oynamanı istiyorlar’ dedi. Ben de, ‘Hayır! Şaka yapıyorsun, değil mi?’ dedim. Hikayeye o kadar aşıktım ki, biliyor musun diye düşündüm, bu kesinlikle harika. Sherlock ve Enola arasındaki duygusal bağ, gerçekten özel bulduğum bir şeydi.”

Enola Holmes’un ikinci filminin, 4 Kasım’da Netflix’te yayınlanması bekleniyor. (Sözcü)