Pfizer Türkiye Onkoloji Kategori Liderliği'ne Ahmet Kumkumoğlu atandı

2010 yılında Pfizer ailesine Pazarlama Enformasyon Proje Müdürü olarak katılan Ahmet Kumkumoğlu, Pfizer Türkiye Onkoloji Kategori Lideri oldu.

Pfizer Türkiye Onkoloji Kategori Liderliği'ne Ahmet Kumkumoğlu atandı

2008 yılında Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Ahmet Kumkumoğlu, 2010 yılında aynı üniversitede MBA eğitimini tamamladı.

2010 yılında Pfizer ailesine Pazarlama Enformasyon Proje Müdürü olarak katılan, 2012 - 2016 yılları arasında Ürün Müdürü olarak görev yapan Kumkumoğlu, Eylül 2016'da Pazar Erişim ve Fiyatlandırma Müdürü olarak görev aldı.

Temmuz 2017'de ise Kurumsal İlişkiler Liderliği görevini üstlendi. Bu rolünde Pfizer Türkiye'nin kurumsal stratejisinin oluşturulmasına liderlik ederek ülkemizde sağlık politikalarının oluşturulma sürecine katkıda bulundu.

Ahmet Kumkumoğlu, Aralık 2020 – Eylül 2021 tarihleri arasında Onkoloji Biyobenzerler ve Pazarlama Mükemmelliği Lideri olarak çalışması, bu süre zarfında Pfizer Türkiye Onkoloji'nin 2023 vizyonunun oluşturulmasına katkı sağlamasının ardından Eylül 2021'den bugüne ise Dahili Uzmanlıklar Kategori Lideri olarak görev aldı.

Pfizer Türkiye Onkoloji Kategori Lideri Ahmet Kumkumoğlu yeni göreviyle ilgili şunları söyledi:

“Kanserle mücadele eden herkesle el ele; hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler sunma ve bilimin yoluyla en büyük sağlık sorunlarına karşı insanlığın galip gelmesine katkıda bulunma amacıyla çalışıyoruz. Bizim için daha insan odaklı, öncelikli ve küresel çapta kapsayıcı bir amaç olamaz. 30 farklı türde kanserin tedavisinde kullanılan yenilikçi kanser ve biyobenzer çözümlerimizle özellikle zorlu ve gelişmiş kanser türlerini tedavi etmeye odaklanıyoruz. Sağlık çalışanları, hekimler, hasta dernekleri, hasta yakınları, araştırmacı ilaç sektörü ve ülkemizde kanserle yaşayan her bireyle aynı amacı paylaşarak, umudun bir parçası olmak bize heyecan veriyor. Ben de bu amacın ve lider okulu niteliğindeki Pfizer ailesinin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum.”