Prens Harry, sansasyonel kitabıyla yine gündemde! Annesinin ölümü, William ile ilişkisi ve bekaret tartışması…

Prens Harry, otobiyografik kitabının yayınlanmasına günler kalmış olmasına rağmen kitapta var olduğu belirtilen bölümlerle şimdiden dikkat çekiyor. Kraliyet Ailesi'nin en sansasyonel ismi şimdi de bekaret tartışmaları, annesinin ölümüyle ilgili düşünceleri ve ağabeyi aynı zamanda da tahtın yeni varisi Prens William ile olan kötü ilişkisini irdelediği bölümlerle gündemde...

Prens Harry, sansasyonel kitabıyla yine gündemde! Annesinin ölümü, William ile ilişkisi ve bekaret tartışması…

Ünlü oyuncu Meghan Markle ile evlendikten bir süre sonra Kraliyet Ailesi’nden ayrılan ve tüm görevlerini geride bırakan Prens Harry’nin yıldızı bir türlü ailesiyle barışamıyor. Bu anlaşmazlıklarda çiftin Netflix ile yaptığı belgesel ve Harry’nin yayınlamak üzere olduğu yeni otobiyografik kitabı “Spare”ın da etkileri oldukça büyük.

Kitapta, Prens Harry’nin en özel ve mahrem anılarına yer verilirken özellikle bazı bölümler dikkat çekiyor:

Annesinin öldüğüne inanmamış

Sussex Dükü Spare’de Galler Prensesi’nin ölümcül kazasıyla ilgili soruşturmanın yeniden açılmasını istediğini yazıyor.

Annesini kaybettiğinde 13 yaşında olan ve Balmoral’da kalan Prens Harry, annesinin bir araba kazasında öldüğünü öğrenince bunun, annesinin oynadığı bir oyun olup olmadığını merak ettiğini itiraf ediyor: “Hayatı berbattı, takip edildi, taciz edildi, hakkında yalan söylendi. Bu yüzden oyalamak için bir kaza düzenledi ve kaçtı.”

Harry, annesinin ölümünden sonraki günlere ve durumun gerçeğini kabul etmek için kendisiyle nasıl mücadele ettiğine dair anılarına da kitapta yer veriyor.

Dük ayrıca kendisinin ve William’ın anneleri Diana’nın ölümüyle ilgili haberlerden korunmak için televizyon izlemelerinin nasıl yasaklandığını da anlatıyor.

Eski Metropolitan Polis Komiseri Lord Stevens liderliğindeki Paget Operasyonu soruşturması, Prenses’in cinayet yerine trajik bir kazada öldüğüne karar verdi.

William ile aralarında soğuk rüzgarlar esiyor

Prens Harry, anılarında ağabeyi William’ın sağdıcı olmadığını ve bir konuşma yapmadığını da anlatıyor.

Prens Harry, 2011’deki William ve Kate’in düğününde kardeşinin sağdıç olduğu şeklindeki yalanına uymak zorunda kaldığını iddia ediyor.

Dük resmi olarak nikahta kardeşinin sağdıcı olarak kabul edildi ve hatta o gün babası ve müstakbel Kral ile birlikte bir Bentley ile Westminster Abbey’e seyahat etti. Ancak Harry, bunun şov için olduğunu ve resepsiyonda geleneksel konuşmayı kardeşinin arkadaşları James Meade ve Thomas Van Straubenzee’nin yaptığını açıkladı.

Diğer iddialarında Prens, William’ın Kate ile düğününden sadece birkaç saat önce sarhoş olduğu, William’a arabadan çıkarken “Alkol kokuyorsun” diyerek naneli şeker ikram ettiği de var.

Prens Harry’nin bu iddiası, William’ın kendisini dövdüğünü ileri sürmesinden hemen sonra geliyor.

Bekaret tartışmaları büyüyor

Prens Harry’nin evlenmeden önce özel hayatı oldukça hareketliydi; yaşadığı ilişkilerle sık sık gündeme gelen Prens, kitabında cinsel hayatına da değiniyor. Prens, bekaretini kendinden yaşça büyük bir kadınla kaybettiğini anlatıyor.

İlk birlikteliğini 17 yaşında yaşadığını anlatan Harry, “Yaşlı bir kadınla yaşadığım aşağılayıcı bir olay sonucunda bekaretimi kaybettim. Bana genç bir aygır gibi davrandı; popoma şaplak attı ve beni gönderdi. Birçok hatamdan biri de bunun çok kalabalık bir barın hemen arkasındaki bir tarlada olmasına izin vermemdi. Şüphesiz birileri bizi görmüştü” diye anlatıyor.

Prens’in şaşırtıcı açıklaması, gizemli kadının kim olabileceği konusunda hararetli spekülasyonları da beraberinde getirdi. Bir süre dolaşan söylentilerin ardından, bir dönem adı Prens ile anılmış olan oyuncu Liz Hurley, iddiaları yalanladı.

Harry, bir dönem kendinden yaşça büyük kadınlarla beraber olarak sık sık basının diline düşmüştü.

Söz konusu birlikteliğin olduğu dönemde adı bir binici olarak tanımlanan eski model Suzannah Harvey ile de anılıyordu. Ayrıca Prens Harry, kendisinden altı yaş büyük olan merhum Caroline Flack ve kendisinden yedi yaş büyük sunucu Natalie Pinkham, 2006’da 21 yaşındayken, kendisinden 13 yaş büyük olan iç mimar Catherine Ommanney gibi isimlerle birlikte de anılmıştı.